Το "απόλυτο" gadget για τις έγκυες γυναίκες!

Το "απόλυτο" gadget για τις έγκυες γυναίκες!

Όσο και αν σας φανεί περίεργο το κολπικό ηχείο είναι το νέο gadget για τις εγκυμονούσες και το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι "δουλεύει".

Οι μέλλουσες μανούλες που τους αρέσει η ιδέα να παίζουν μουσική στα αγέννητα μωρά τους, μπορούν τώρα να το κάνουν μέσα από ένα νέο gadget ένα κολπικό ηχείο!

Η Ισπανική εταιρία Babypod έχει δημιουργήσει μία μικρή ροζ συσκευή που μπορεί να εισαχθεί μέσα στον κόλπο σαν ένα ταμπόν.

Αλλά αυτό το ταμπόν δεν απορροφά το αίμα.

Αντί γι’ αυτό, μετατρέπει τον κόλπο της γυναίκας σε ένα σύστημα μουσικής, το συνδέει με το smartphone της και μεταφέρει τη μουσική στη μήτρα, με 54 ντεσιμπέλ, σαν μία απαλή συνομιλία!

Η εταιρία εξηγεί «το babypod είναι μία μικρή ενδοκολπική συσκευή που διεγείρει την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος στα έμβρυα μέσω της μουσικής».

Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι ενθαρρύνει την επικοινωνία και την ομιλία στα μωρά πριν τη γέννησή μέσα από τη ροή της μουσικής.
Τους δίνει την πρώτη μουσική και μαθησιακή εμπειρία τους.

Το προϊόν εμφανίστηκε στην αγορά το Δεκέμβριο του 2015, στην «πρώτη συναυλία για τα έμβρυα που έγινε ποτέ στον κόσμο» στην Ισπανία.

Η Ισπανίδα τραγουδίστρια Soraya, τραγούδησε, σε δέκα έγκυες γυναίκες που όλες είχαν babypods στον κόλπο τους, τα κάλαντα.

Ένα υπερηχογράφημα «έπιασε» την αλλαγή στις εκφράσεις των μωρών τα οποία, προφανώς, έδειξαν τα στόματά τους να κινούνται σε συγχρονισμό με τη μουσική.
Η κατασκευή της συσκευής αυτής, πραγματοποιήθηκε μετά από μία ισπανική μελέτη που έδειξε ότι το έμβρυο στη μήτρα είναι ικανό να ανταποκριθεί στη μουσική, από τη 16η εβδομάδα.

Baby-Pod-Vaginal-speaker 2

«Σύμφωνα με μελέτες που δείχνουν ότι η μουσική μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στο έμβρυο, αυτή η διέγερση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος για την ενίσχυση της ευημερίας του εμβρύου, με την εγγύηση ότι το έμβρυο ακούει», δήλωσαν ειδικοί.

Baby-Pod-Vaginal-speaker

Και συνεχίζουν «θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει αντιδράσεις και τη διέγερση του εμβρύου, να τονώσει τις κινήσεις του και έτσι να διευκολύνει και να συντομεύσει τις απαραίτητες εξετάσεις υπέρηχων».

Το Babypod έχει εγκριθεί από το Institut Marques στη Βαρκελώνη.
Είναι διαθέσιμο προς πώληση στις μέλλουσες μανούλες που θα ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν.

Πηγή: The Telegraph