Ενδοκρινικό σύστημα και Γιόγκα

Το  ενδοκρινικό σύστημα  είναι ένα από τα σημαντικότερα του φυσικού μας σώματος. Λειτουργεί σε συνδυασμό με το νευρικό μας σύστημα, κυρίως μέσα από τους ηλεκτροχημικούς συνδέσμους που επικοινωνούν με τον υποθάλαμο.

Καούρες στο στομάχι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης; Κοιλιακή αναπνοή από την Γιόγκα!

Μέσα σε αυτούς τους μαγικούς εννέα μήνες της κύησης, μια γυναίκα συνεχώς έχει να αντιμετωπίσει και κάτι. Ζαλάδες, εμετούς, δυσκοιλιότητα, διάφορους πόνους, δύσπνοια, καούρες στο στομάχι… Μαζί με την χαρά της προσμονής του μωρού της, χρειάζεται να παρατηρεί διαρκώς το σώμα της και τις αλλαγές που συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά, αλλά και να ακούει τις ανάγκες του.

Να στείλω το παιδί μου σε τμήμα Παιδικής Γιόγκα;

Η διδασκαλία μου από τα παιδιά…
"Δηλαδή η Γιόγκα βγήκε από την γη;"
"Γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω όταν κάνω γέφυρα;"
"Μπορώ να δω το όνειρο που θέλω στην χαλάρωση κυρία;"
Τέτοιες και άλλες τόσο γλυκές απορίες από τα χείλη παιδιών που σε κοιτούν με περισσότερη προσοχή απ’ ότι αν τους έλυνες ένα πρόβλημα μαθηματικών.

Γιόγκα και νευροεπιστήμες

Πολυάριθμες έρευνες που έχουν διεξαχθεί από επιστήμονες από ιατρικό χώρο, ανάμεσα σε αυτούς και οι νευροβιολόγοι, έχει αποδειχθεί πως η πρακτική εξάσκηση τόσο της Γιόγκα όσο και του διαλογισμού, βοηθούν στο νοητικό - πνευματικό επίπεδο όσο και στο σωματικό.

Swing Yoga: το νέο trend για μαμάδες και παιδιά!

Πώς είναι να κάνουν γυμναστική μαμά και παιδί ταυτόχρονα και μάλιστα… στον αέρα;
Το swing yoga, το νέο trend που τον τελευταίο καιρό κάνει θραύση παγκοσμίως στους ενήλικες, τώρα μπορεί να πραγματοποιηθεί με τις μαμάδες και τα παιδιά τους ταυτόχρονα αλλά και στα παιδιά μόνα τους!

Μυοσκελετικές παθήσεις στην παιδική και εφηβική ηλικία. Πως αντιμετωπίζονται;

Τα περισσότερα παιδιά της σύγχρονης εποχής παρουσιάζουν από πολύ μικρή ηλικία μυοσκελετικές παθήσεις. Συναντώνται οι περιπτώσεις των «συγγενών» παθήσεων, που οφείλονται στις πολύωρες ώρες διαβάσματος, στην έλλειψη κίνησης και άσκησης καθώς και στη διατροφή. Η έλλειψη ασβεστίου λόγω κακής διατροφής ή μη καλής απορρόφησης αυτού λόγω θυρεοειδή, η έλλειψη φωσφόρου λόγω έντονης πνευματικής δραστηριότητας (διαβάσματος), η έλλειψη μαγνησίου (φρούτα – λαχανικά) αλλά και η έλλειψη βιταμίνης D, που οφείλεται στο αστικό, χωρίς ήλιο περιβάλλον, είναι μερικά «κρυφά» αίτια που πολλοί γονείς δεν υποπτεύονται ότι μπορεί να παίζουν ρόλο στο αδύναμο, ερειστικό σύστημα των παιδιών τους, αλλά και των ίδιων.

Έλλειψη συγκέντρωσης και υπερκινητικότητα στα παιδιά: Πώς τα βοηθάει η Yoga;

Είναι "μαγικό" πώς πολλές φορές οι μεγάλοι, υποδεικνύουν στα παιδιά αυτό που θεωρούν σωστό γι' αυτά και την εξέλιξή τους, αποφασίζοντας οι ίδιοι και επιβάλλοντάς τους δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν είτε αρέσουν στα παιδιά, είτε όχι. Το φαινόμενο να εγκαταλείπουν κάποια δραστηριότητα στη μέση της χρονιάς είναι πολύ συνηθισμένο, καθώς επίσης και το να δοκιμάσουν να βρουν κάποιο ενδιαφέρον σε κάποια άλλη δραστηριότητα την επόμενη ή την μεθεπόμενη σεζόν. Πολλές φορές οι γονείς λειτουργούν κάτω από ασυνείδητη ταύτιση του εαυτού τους με τα παιδιά τους. Πράγματα που έκαναν αυτοί όταν ήταν παιδιά αλλά δεν μπόρεσαν και τώρα θέλουν να τα κάνουν και τα παιδιά τους. Επίσης, φύτεψαν τα όνειρα που θα ήθελαν να κάνουν πράξη σαν σπόρους στο μυαλό των παιδιών.

Το Άγχος,η Εγκυμοσύνη και η επίδραση της Γιόγκα

Όπως όλοι οι άνθρωποι της σύγχρονης εποχής, έτσι και οι γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους κυριεύονται από άγχος και στρες στην καθημερινότητά τους. Ασταμάτητες ευθύνες, υπολογισμοί, προσπάθεια ελέγχου για ό,τι περνάει - και για ό,τι δεν περνάει πολλές φορές- από τα χέρια μας, γίνονται η αιτία να ζούμε για κάτι που περιμένουμε να αλλάξει, για κάτι που θα έρθει ή για κάτι που είμαστε αβέβαιοι πώς το αποτέλεσμά του θα καρποφορήσει στο μέλλον.

Εγγραφή στο RSS - γιόγκα