Δέκα τρόποι για να αντιμετωπίσετε τη μελαγχολία στο τέλος της εγκυμοσύνης

Δέκα τρόποι για να αντιμετωπίσετε τη μελαγχολία στο τέλος της εγκυμοσύνης

Κάθε γυναίκα που υπήρξε έγκυος είναι ασφαλώς εξοικειωμένη με τη μελαγχολία που βίωσε προς το τέλος της εγκυμοσύνης της. Το μικρό θαύμα που μεγαλώνει στην κοιλιά της σταμάτησε να είναι τόσο μαγικό, οι κλωτσιές που ξεκίνησαν υπέροχα, τώρα είναι λίγο ενοχλητικές γιατί το μωράκι είναι πια αρκετά μεγάλο και η καούρα που ξεκίνησε σαν μία μικρή ενόχληση τώρα πλέον είναι ανυπόφορη. Μερικές φορές δεν μπορεί καν να θυμηθεί πως ήταν πριν την εγκυμοσύνη της.

Τώρα πλέον φαίνεται σαν μία αιωνιότητα μέχρι να γεννηθεί το μωρό σας αλλά στην πραγματικότητα οι τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης δεν είναι τόσο άσχημες. Δείτε ήρεμα τις παρακάτω συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διώξετε τη μελαγχολία και να περιμένετε χαλαρές και χαρούμενες την στιγμή που θα κρατήσετε στην αγκαλιά σας το μωρό σας.

Συγκεντρωθείτε στο τελικό αποτέλεσμα. Όσο και αν σας φαίνεται απίθανο αυτή τη στιγμή, προσπαθήστε να σκεφτείτε τη στιγμή που θα κρατάτε το μωρό σας στην αγκαλιά, και όχι πόσο σας πονάει η πλάτη σας. Αν νομίζετε ότι τα πρησμένα πόδια σας είναι έτοιμα να εκραγούν, επικεντρωθείτε στο πόσο ενθουσιασμένη είστε για το μικρό αυτό ανθρωπάκι που φιλοξενείτε στην κοιλιά σας!

Ξεκινήστε την αντίστροφη μέτρηση. Όσο μπορείτε να «απολαμβάνεται» τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες που οδηγούν στην ημερομηνία του τοκετού, μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μία αντίστροφη μέτρηση. Χρησιμοποιείστε ένα πίνακα ένα ημερολόγιο ότι σας αρέσει περισσότερο και αρχίστε να σβήνετε κάθε ημέρα που περνά και σας φέρνει πιο κοντά στη μεγάλη στιγμή.

Απολαύστε την προσοχή. Τώρα πλέον όλοι σας ρωτούν : «πως αισθάνεστε; είστε καλά; μήπως χρειάζεστε κάτι; να πάω εγώ στο super market και στο καθαριστήριο;» Μπορεί κάποια στιγμή να εκνευριστείτε με όλες αυτές τις ερωτήσεις, όμως προσπαθήστε να μην σκέφτεστε έτσι. Απολαύστε όσο μπορείτε την προσοχή των δικών σας ανθρώπων. Μετά από λίγο αυτό δεν θα είναι πλέον εφικτό, γιατί όλα θα στρέφονται γύρω από το μωρό σας.

Αφήστε τους ανθρώπους να σας βοηθήσουν. Με την κοιλιά σας να μεγαλώνει συνεχώς, όλοι γύρω σας θέλουν να σας βοηθήσουν. Αφήστε τους. Είτε πρόκειται για τις δουλειές του σπιτιού, θελήματα ή προετοιμασία για το μωρό αφήστε τους φίλους και την οικογένεια σας να κάνει πράγματα για σας. Αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Το ξέρετε πολύ καλά.

Αφήστε τους άλλους να σας περιποιούνται και απολαύστε το! Πως είναι δυνατόν ο σύζυγος να αρνηθεί στην εννέα μηνών έγκυο γυναίκα του να τις τρίψει τα πόδια! Το μασάζ στην πονεμένη πλάτη σας είναι επίσης υπέροχο. Όμως η φροντίδα και η περιποίηση θα τελειώσουν και αυτές. Άρα επωφεληθείτε όσο μπορείτε.

Διαβάστε για την πρόοδο του μωρού στη μήτρα. Για να σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στη γέννηση του μωρού σας, ενημερωθείτε σχετικά με το πώς μεγαλώνει το μωράκι σας στη μήτρα. Μάθετε τις λεπτομέρειες του μικρού σας πόσο ζυγίζει τώρα και τις τελευταίες λεπτομέρειες της ανάπτυξής του. Μάλλον η μελαγχολία σας θα εξαφανιστεί μπροστά σε αυτό το θαύμα της ζωής.

Μείνετε απασχολημένη. Μην κάθεστε στο σπίτι χωρίς να κάνετε κάτι και σκέφτεστε μόνο πόσο καιρό έχετε ακόμη. Βγείτε έξω με το σύντροφό σας και τους φίλους σας, επικεντρωθείτε στην εργασία σας, συνεχίστε να οργανώνετε όλα όσα χρειάζεστε για το μωρό σας. Αν είστε απασχολημένη ο χρόνος θα περάσει πιο γρήγορα.

Προγραμματίστε μία νυκτερινή έξοδο. Βέβαια δεν μπορείτε να απολαύσετε το αγαπημένο σας κοκτέιλ ούτε τις ψηλοτάκουνες γόβες σας. Όμως η νυκτερινή έξοδος με το σύντροφό σας θα είναι πράγματι απολαυστική. Μην ξεχνάτε ότι αργότερα, με το μωρό στο σπίτι, δεν θα έχετε τις ίδιες ευκαιρίες.

Προσπαθήστε να έχετε θετικές σκέψεις. Σίγουρα το ντύσιμο το πρωί θα είναι καταθλιπτικό. Είστε σίγουρη ότι έχετε φορέσει το ίδιο ρούχο εγκυμοσύνης χίλιες φορές αυτό το χρόνο. Όμως αντί να σας πάρει από κάτω, σκεφτείτε ένα χαρακτηριστικό που έχει καλυτερεύσει αυτή την περίοδο. Όπως τα μαλλιά σας που είναι πιο πυκνά και πανέμορφα. Και η επιδερμίδα σας λάμπει, όλοι λένε πόσο πιο όμορφη είστε τώρα. Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να σκέφτεστε όταν κοιτάζετε τον καθρέφτη και όχι το φουστάνι που έχετε βαρεθεί να φοράτε.

Κάντε παρέα με άλλες έγκυες γυναίκες. Εάν αισθάνεστε πράγματι χάλια, μπορεί να σας βοηθήσει η συντροφιά άλλων γυναικών που είναι και αυτές στις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης τους. Θα έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα, τους ίδιους φόβους και την ίδια ανυπομονησία.

Και φυσικά όλες οι γυναίκες ξέρουν ότι αυτή η περίοδος είναι από τις πιο ευτυχισμένες της ζωής τους.

Είναι λοιπόν η καλύτερη στιγμή για να βλέπουμε το ποτήρι μισό γεμάτο!