Εγκυμοσύνη και αδιάκριτοι συγγενείς! Πως μπορείτε να τους χειριστείτε με τον καλύτερο τρόπο!

Εγκυμοσύνη και αδιάκριτοι συγγενείς! Πως μπορείτε να τους χειριστείτε με τον καλύτερο τρόπο!

«Κάθε φορά που βρισκόμαστε σε μία οικογενειακή συγκέντρωση, ένας από τους συγγενείς μου θα ρωτήσει οπωσδήποτε τι σκεπτόμαστε για την εγκυμοσύνη, δηλαδή ποια είναι τα σχέδιά μας. Πως μπορώ να απαντήσω σε ένα τέτοιο αδιάκριτο ερώτημα, με διπλωματικό τρόπο»; Ρωτά η φίλη μας.

Οι μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι σίγουρα ευχάριστες και διασκεδαστικές, αλλά συγχρόνως σε γεμίζουν άγχος, γιατί θα υπάρχει πάντα η αδιάκριτη θεία ή η περίεργη ξαδέλφη που θέλουν να μάθουν αν περιμένετε μωρό ή αν όχι, πότε υπολογίζετε ή τι σκοπεύετε να κάνετε. 

Ο σύντροφός σας και εσείς πρέπει να είστε προετοιμασμένοι και σύμφωνοι για το πώς θα απαντήσετε σε αυτές τις αδιάκριτες ερωτήσεις.

Ετοιμάστε λοιπόν τη στρατηγική της άμυνας σας για να τους αντιμετωπίσετε με επιτυχία:

Να είστε ειλικρινείς.

Μερικά ζευγάρια θέλουν να κρατήσουν καλά κρυμμένη την είδηση της εγκυμοσύνης, μέχρι να περάσει και η 12η εβδομάδα ή και λίγος καιρός ακόμη, ώστε να σιγουρευθούν ότι είναι όλα καλά και μετά να το ανακοινώσουν. Άλλοι πάλι, το βροντοφωνάζουν και μοιράζονται τα σχέδιά τους και το χαρμόσυνο γεγονός με την οικογένεια, τους φίλους, τους γείτονες, ακόμη και με τους σερβιτόρους στο αγαπημένο τους εστιατόριο.

Είτε θέλετε να το κρατήσετε μυστικό, είτε θέλετε να το βροντοφωνάξετε, βεβαιωθείτε ότι και ο σύντροφός σας θα κάνει το ίδιο.

Εάν πρέπει να αντιμετωπίσετε την πεθερά σας που σας πιέζει να της πείτε πότε θα της χαρίσετε το πρώτο της εγγονάκι, επιμείνετε ευγενικά ότι το θέμα αυτό είναι πολύ προσωπικό και ότι θα προτιμούσατε να το κρατήσετε έτσι.

Όμως θα μπορούσατε να της πείτε κάτι ευχάριστο όπως : «Ποτέ δεν ξέρεις». Ή δώστε της μία αστεία απάντηση: «Περιμένουμε να κερδίσουμε το λαχείο»! Βέβαια αν είστε σε καλή διάθεση και θέλετε να μοιραστείτε μαζί της κάτι περισσότερο, μπορείτε να της πείτε: «Το προσπαθούμε», ή «όσο πιο σύντομα μπορούμε».

Έτσι θα ησυχάσετε από τις αδιάκριτες ερωτήσεις.

Βρείτε ένα πρόθυμο ακροατή.

Δεν έχει σημασία ποια είναι η πολιτική σας όσον αφορά την ιδιωτική ζωή σας και τα σχέδια της εγκυμοσύνης. Ίσως θέλετε να εμπιστευθείτε τα σχέδια σας σε κάποιο άλλο άτομο. Η προσπάθεια να μείνετε έγκυος είναι κάτι συναρπαστικό στη ζωή κάθε γυναίκας, αλλά υπάρχουν και στιγμές άγχους και αμφιβολίας, όπως για παράδειγμα, είναι άραγε η κατάλληλη στιγμή, ή και αν δεν μπορώ να μείνω έγκυος;

Το πρόσωπο της εμπιστοσύνης σας μπορεί να είναι η φίλη σας που μόλις απέκτησε μωράκι ή προσπαθεί και εκείνη, η αδελφή σας, η αγαπημένη θεία σας ή ακόμη και η μητέρα σας.

Μην εκνευρίζεστε.

Στο τέλος, εάν οι ερωτήσεις για το μωρό από τους αδιάκριτους συγγενείς σας ξεπερνούν τα όρια, λίγη προοπτική μπορεί να βοηθήσει.Σκεφτείτε ότι οι αγαπημένοι συγγενείς σας είναι και αυτοί ενθουσιασμένοι όπως και εσείς στην ιδέα ενός καινούργιου μέλους στην οικογένεια. Επίσης πόση ώρα μπορεί να κρατήσει μία συζήτηση για το μωράκι; Ρωτούν, απαντάτε και τέλος! Μέχρι την επόμενη φορά!

Και μόλις τελειώσετε με αυτή τη συζήτηση προσπαθήστε να ευχαριστηθείτε και να διασκεδάσετε με την οικογένεια.

Μετά, με ηρεμία, μπορείτε να προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος!

Καλή επιτυχία!