Εγκυμοσύνη και οικονομικά

Εγκυμοσύνη και οικονομικά

Μήπως έχετε σκεφτεί πόσο θα κοστίσει ο ερχομός του μωρού σας; Η νταντά, ο παιδικός σταθμός, οι βρεφικές τροφές και οι πάνες… Όλα μαζί φτάνουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό. Είναι λοιπόν η σωστή στιγμή, πριν μείνετε έγκυος, να υπολογίσετε τα έξοδά σας σύμφωνα με τον οικογενειακό προϋπολογισμό και να εξετάσετε προσεκτικά τις παροχές που σας προσφέρει το ταμείο σας, τι καλύπτουν και τι όχι.

Όταν μείνετε έγκυος δεν θα έχετε το χρόνο ή την ενέργεια να επικεντρωθείτε στο οικογενειακό κομπόδεμα.

Ας δούμε λοιπόν όλα όσα θα χρειαστείτε για το μωράκι σας.

Ασφαλώς και αξίζει κάθε δεκάρα που θα πληρώσετε γι’ αυτό, αλλά ίσως το κόστος είναι μεγαλύτερο από όσο φαντάζεστε.

Υπολογίστε λοιπόν ήρεμα και ψύχραιμα ότι θα χρειαστείτε:

  • Τα βασικά έπιπλα για το δωμάτιο του, κούνια, στρώμα, αλλαξιέρα και μία άνετη πολυθρόνα.
  • Τα αξεσουάρ για το μπάνιο του.
  • Κάθισμα για το αυτοκίνητο.
  • Το καροτσάκι του.
  • Πάνες (Τον πρώτο χρόνο μπορεί να χρειαστείτε και 2.500 πάνες!)
  • Γάλα. Φυσικά ο θηλασμός είναι πολύ υγιεινός και δεν κοστίζει, αλλά, θα χρειαστείτε μία αντλία θηλασμού και τα μπιμπερό του. Και μετά από μερικούς μήνες, θα αρχίσετε να αγοράζετε το γάλα του και όλες τις βρεφικές τροφές. 

Αν εσείς και ο σύντροφός σας εργάζεστε, θα χρειαστείτε μία νταντά, babysitter, ή παιδικό σταθμό για το μωρό σας. Είναι ένα μηνιαίο κόστος αρκετά μεγάλο. Η βοήθεια που μπορεί να έχετε από την οικογένεια σας είναι φυσικά πολύτιμη.

Τέλος τα ρουχαλάκια του και όλα τα μικρά αξεσουάρ που χρειάζεστε για την καθημερινή του φροντίδα. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι φίλοι και η οικογένεια να καλύψουν πιθανότατα πολλά από αυτά. Για να επωφεληθείτε όσο μπορείτε περισσότερο, μπορείτε να φτιάξετε μία λίστα δώρων, έτσι θα διευκολύνετε όλους όσους θέλουν να κάνουν ένα δώρο στο μωρό σας, λέγοντας τι χρειάζεστε.