Είναι ασφαλές να κάνετε σεξ στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης;

Είναι ασφαλές να κάνετε σεξ στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης;

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι το σεξ  είναι κάτι που θα πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη. Αλλά είναι φυσιολογικό να έχετε ανησυχίες γι 'αυτό όταν είστε έγκυος.

Πολλές έγκυες γυναίκες  φοβούνται ότι θα βλάψουν το μωρό αν κάνουν σεξ κατα τη διάρκεια της κυοφόρησης. Ορισμένοι μπαμπάδες επίσης αγχώνονται για αυτό το θέμα. Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, όταν υπάρχουν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη μιας γυναίκας.

Αν  ο πλακούντας σας βρίσκεται ασυνήθιστα χαμηλά στη μήτρα σας,  για παράδειγμα, το σεξ μπορεί να προκαλέσει σοβαρή  αιμορραγία, που πιθανό να απειλήσει τη ζωή του μωρού. Επίσης αν έχετε κάποια άλλη ευαισθησία, το σεξ θα αυξήσει τον κίνδυνο να κολλήσετε μια λοίμωξη η οποία θα μπορούσε να βλάψει το μωρό σας.

Εάν έχετε ιστορικό πρόωρων μωρών στην οικογένειά σας, ο γιατρός  μπορεί να σας συμβουλέψει να μην κάνετε σεξ. Ακόμα αν νομίζετε ότι μπορεί να υπάρχει κίνδυνος να σας μεταδώσει ο σύντροφός σας κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα χρησιμοποιείστε προφυλακτικό όταν κάνετε σεξ.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι το κατά πόσο νιώθετε άνετα κατά τη διάρκεια του σεξ. Το σεξ δεν θα πρέπει να είναι επώδυνο ή δυσάρεστο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον μπορεί να υπάρξουν και αλλαγές στην όρεξή σας, για παράδειγμα μερικές έγκυες γυναίκες έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική ορμή.

Επιπλέον  όπως μεγαλώνει η κοιλιά σας, εσείς και ο σύντροφός σας μπορεί να χρειαστεί να εξερευνήσετε καινούργιες  σεξουαλικές στάσεις. Να μην κάνετε σεξ, αν έχετε κολπική αιμορραγία,  κοιλιακό άλγος, ή διαρροή υγρού από τον κόλπο σας. Αν έχετε ορισμένες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, συνιστάται να μην κάνετε σεξ.Συζητήστε με το γιατρό σας για να είστε σίγουρες για την κατάστασή σας.