Επίπεδη κοιλιά μετά τον τοκετό

Επίπεδη κοιλιά μετά τον τοκετό

Εμείς οι γυναίκες τα θέλουμε όλα, τα θέλουμε τώρα. Πως μπορούμε λοιπόν να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά τώρα που γυρίσαμε σπίτι με το μωράκι μας;

Οι ειδικοί απαντούν:
Το σώμα είναι τόσο υπέροχο. Οι κοιλιακοί μύες που εκτείνονται από τον αφαλό στο πίσω μέρος της σπονδυλικής στήλης, επεκτείνονται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επιτρέποντας στο μωρό να μεγαλώνει και να κινείται.
Μόλις γεννηθεί οι μύες αυτοί μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση με τη σωστή άσκηση.

Διαβάστε ακόμη: Άσκηση μετά τον τοκετό: Είναι το σώμα σας έτοιμο;

Ο καλύτερος τρόπος για να λειτουργήσει αυτός ο συγκεκριμένος μυς είναι να «τραβάμε τον αφαλό προς τα πίσω προς τη σπονδυλική στήλη.
Η «σανίδα» είναι μία υπέροχη άσκηση καθώς επικεντρώνεται πολύ συγκεκριμένα σε αυτούς τους μύες.

Όμως όσο γυμνασμένη και αν είστε τώρα πρέπει να αρχίσετε από το πρώτο επίπεδο.

Προτεινόμενη άσκηση ρουτίνας.
Ο στόχος σας θα είναι τρεις ασκήσεις σανίδας, όπως θα δείτε πιο κάτω, μείνετε στην πρώτη θέση 10 δευτερόλεπτα, στη δεύτερη 15 και στη Τρίτη 20 δευτερόλεπτα.

1 θέση.
Μπρούμητα σε ένα χαλί, τα δάκτυλα των ποδιών ακουμπούν κάτω, το σώμα στηρίζεται στους αγκώνες με ίσια τη σπονδυλική στήλη το κεφάλι στη συνέχειά της.

Τεχνική.
«Ρουφήξτε» την κοιλιά εκπνεύστε από το στόμα. Εισπνέετε – εκπνέετε αργά. Ο έλεγχος της αναπνοής είναι πολύ σημαντικός.
Θα μπορούσατε να προσθέσετε κάποιες πυελικές συσπάσεις όταν έχετε σφίξει καλά την κοιλιά. Όσο δυναμώνει το κέντρο του σώματος, τόσο περισσότερο θα μπορείτε να «κρατήσετε» στη στάση αυτή.

sanida1

2 θέση.

Πάλι μπρούμυτα στο χαλί, τα δάκτυλα των ποδιών ακουμπούν αλλά έχετε τεντωμένα τα χέρια σας, ίσια τη σπονδυλική στήλη και το κεφάλι στη συνέχειά της.

Τεχνική.
Μείνετε όσο μπορείτε, αναπνέετε αργά και σφίξτε καλά την κοιλιά.

sanida2

3 θέση.
Μπρούμυτα στο χαλί, αλλά τώρα τα δάκτυλα των ποδιών πρέπει να είναι επάνω σε ένα σκαμνάκι λίγο υψηλότερα από τη μέση σας, το κεφάλι στην ευθεία της σπονδυλικής στήλης. Η πιο δύσκολη θέση της σανίδας.

Συμβουλές.

Αν αισθάνεστε πραγματικά δυνατή, δοκιμάστε να ανασηκώνετε εναλλάξ τα πόδια, αργά και ελεγχόμενα. Μην ξεχνάτε να σφίγγετε πολύ την κοιλιά.

Αν τώρα έχετε μία μπάλα άσκησης, μπορείτε να στηρίξετε τα δάκτυλα των ποδιών στη μπάλα και τα χέρια στο χαλάκι. Είναι πιο δύσκολο, αλλά σιγά σιγά μπορείτε να τα καταφέρετε.

sanida3

Διατροφή.
Το φαγητό είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, όταν προσπαθούμε να επανέλθουμε σωματικά, μετά τον τοκετό. Η ισορροπημένη διατροφή είναι ότι το καλύτερο.

Προσπαθήστε να έχετε πρωτεΐνη στο πρωινό σας, όπως αυγά, κοτόπουλο ή ψάρι στο μεσημεριανό και βραδινό γεύμα.

Φρέσκα λαχανικά όπως σπανάκι, χόρτα, κολοκυθάκια είναι απαραίτητα.

Τα καρότα και οι γλυκοπατάτες είναι υδατάνθρακες καλής ποιότητας που θα προσθέσουν γεύση, χρώμα και ισορροπία στα γεύματά σας.

Φρέσκα εποχιακά φρούτα θα σας δώσουν φυτικές ίνες και βιταμίνη C.

Δοκιμάστε κινόα, είναι μία εξαιρετική πηγή μη ζωικής πρωτεΐνης, και φυσικά άφθονο νερό, τουλάχιστον 1,5 λίτρο την ημέρα.

Αποφύγετε:
Αμυλούχους υδατάνθρακες, όπως το κέικ, το άσπρο ρύζι, τα ζυμαρικά και το λευκό ψωμί. Μπορείτε περιστασιακά να επιτρέψετε στον εαυτό σας μία μικρή απόλαυση, μόλις αρχίσετε να βλέπετε την αλλαγή στο σώμα σας.

Διαβάστε ακόμη: Χάνοντας τα κιλά της εγκυμοσύνης. Η αλήθεια για τα περίσσια κιλά μετά τον τοκετό