Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι μόνο για ερωτευμένους.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι μόνο για ερωτευμένους.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια περίεργη ημέρα. Για όλους. Είτε είσαστε μόνοι είτε δεσμευμένοι ακόμη και παντρεμένοι με παιδιά.

Αυτή την ημέρα, μερικά ζευγάρια ίσως να νιώθουν μια απογοήτευση προς τους συντρόφους τους. «Δεν είναι πολύ ρομαντικός», «δεν είναι τόσο ωραίος όπως τον είχα φανταστεί» και πολλά άλλα κλισέ της εποχής μας. Το Hollywood και γενικότερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προβάλουν κάθε στιγμή ένα πρότυπο αγάπης και ρομαντισμού, όπου τις περισσότερες φορές δεν είναι ρεαλιστικό. Ζευγάρια που δεν τσακώνονται, έρωτες που κρατάνε μια ζωή και πολλά άλλα.

Για αυτούς που τυγχάνει να είναι ελεύθεροι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τα συναισθήματα ποικίλουν. Ίσως νιώσουν αποκομμένοι, μόνοι και να βομβαρδίζονται από παντού με μηνύματα, μόνο για ρομαντικούς και ερωτευμένους.

Αυτή η ημέρα όμως, δεν είναι μόνο για ερωτευμένους. Είμαι μια μέρα που γιορτάζεται η αγάπη σε όλες της τις μορφές. Είτε είναι αδελφική είτε φιλική είτε ερωτική είτε η αγάπη της μητέρας για το παιδί της. Ανατρέξτε στα παιδικά σας χρόνια που στο σχολείο σας έβαζαν να ζωγραφίσετε μια κάρτα και να την χαρίσετε στην μητέρα σας ή στον πατέρα σας. Και αυτή αγάπη είναι. Γιατί να μην γιορτάζεται; Όταν θα σταματήσουμε να έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από τον σύντροφό μας, τότε θα μπορέσουμε πραγματικά να εκτιμήσουμε την αγάπη που μας δίνουν.

Ανοίξτε το μυαλό σας και μην σκέφτεστε μονόπλευρα. Εάν μπορέσετε εκείνη την ημέρα να γιορτάσετε την αγάπη σας για την οικογένειά σας, τον σύντροφό σας, τον σύζυγό σας, τις φίλες σας ακόμα και το κατοικίδιό σας, μόνο τότε η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα μπορέσει να έχει πραγματικά νόημα σαν μια γιορτή για την αγάπη.

Αλλάξτε την αντίληψή σας και θα μπορέσετε να δείτε πιο καθαρά την αγάπη που δίνετε και λαμβάνετε. Μην ζητάτε πολλά γιατί χάνετε τα λίγα. Ρωτήστε τον εαυτό σας ποιόν αγαπάτε και γιατί και μοιράστε την αγάπη σας απλόχερα.