Κράμπες κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της κύησης

Κράμπες κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της κύησης

Οι κράμπες τον πρώτο καιρό της εγκυμοσύνης σας είναι εντελώς φυσιολογικές, αλλά υπάρχουν κάποια συμπτώματα που θα πρέπει να πείτε στο γιατρό σας. Δείτε πιο κάτω τι πρέπει να προσέξετε για να παραμείνετε υγιής στη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Οι κράμπες είναι κάτι κοινό.
Πολλές γυναίκες θα βιώσουν κράμπες στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης τους.

Διαβάστε ακόμη: Προειδοποιητικά σημάδια αιμορραγίας

Αυτό είναι τρομακτικό για αρκετές γιατί φοβούνται μήπως αποβάλουν, αλλά μην ανησυχείτε, αυτό είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα και συνήθως δεν χρειάζεται να έχετε καμία ανησυχία.

Προειδοποιητικά σημάδια.
Μερικά σημάδια όμως που θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας είναι τα εξής: Εάν δείτε αιμορραγία μαζί με κράμπες, θα πρέπει να το ελέγξει ο γιατρός για να βεβαιωθεί ότι δεν έχετε αυτό που ονομάζεται μία έκτοπη κύηση ή ότι δεν υπάρχει απειλή αποβολής.

Ένας άλλος λόγος για να καλέσετε τον γιατρό σας, θα είναι αν οι κράμπες χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου, ή σας κόβουν την ανάσα.
Ένας τρίτος λόγος είναι αν οι κράμπες κρατούν πολύ ώρα.
Επίσης αν πονάτε μόνο στη μία πλευρά και επιδεινώνεται. Μεριές φορές, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι μίας κύστης ωοθηκών ή μία έκτοπη κύηση.

Κάτι που πρέπει να θυμάστε.
Τις περισσότερες φορές οι κράμπες στην αρχή της εγκυμοσύνης δεν είναι τίποτε το ανησυχητικό, αλλά αν παρατηρήσετε κάποιο από τα πιο πάνω συμπτώματα, μην καθυστερήσετε να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμη: Προκαλώ τοκετό. Τι ακριβώς είναι και πώς γινεται