Με τι τρέφονται τα νεογνά;

Με τι τρέφονται τα νεογνά;

Μελέτη, δυστυχώς, ανακαλύπτει ότι νεογνά τρέφονται με πρόχειρο φαγητό.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόχειρο φαγητό είναι ένας τρομερός εχθρός για την υγεία μας, αλλά δείτε τι δηλώνουν ερευνητές σχετικά με την διατροφή μωρών, για να νιώσουμε πράγματι κατάθλιψη:

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η διατροφή των γονέων είναι τόσο κακή, ώστε τρέφουν τα μωρά τους με γλυκά, σόδα και τσιπς πριν ακόμη μπορέσουν να μασήσουν.

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Leeds Beckett στην Αγγλία κατέληξαν σε αυτό το απαίσιο συμπέρασμα προσπαθώντας να μάθουν την διατροφή των νηπίων στη βρετανική πόλη του Bradford.

Συγκέντρωσαν πληροφορίες για τη διατροφή 1.250 βρεφών και είναι εκπληκτικό που δεν έπαθαν καρδιακή προσβολή.

Διαβάστε ακόμη: Προστασία από το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου

«Μερικές μητέρες έδιναν στα πέντε μηνών μωρά τους τσιπς, και ζαχαρούχα ποτά» λέει ο επικεφαλής της έρευνας.

Πολλές έτρεφαν τα μικρά παιδιά τους που δεν περπατούσαν ακόμη με σόδα και πατάτες τσιπς επτά ημέρες την εβδομάδα, είπαν επίσης ότι η μητέρα ενός παχύσαρκου μωρού δήλωσε ότι κόβει τις τηγανιτές πατάτες σε μικρά κομμάτια για να μπορεί να τα φάει το μωρό.

Ακόμη χειρότερα οι ερευνητές ανέφεραν με φρίκη ότι τα δόντια άλλου μωρού ήταν μαύρα, γιατί οι γονείς έβαζαν μεγάλη ποσότητα σόδας (κόκα κόλα) στο μπιμπερό του.

Οι ειδικοί μετά την έρευνα αυτή δηλώνουν ότι θα πρέπει οι εταιρίες των τροφίμων να είναι περισσότερο υπεύθυνες, και ότι έχοντας περισσότερη και καλύτερη εκπαίδευση μπορούν να βοηθήσουν να βελτιωθεί η διατροφή στα παιδιά των πλούσιων και των λίγο μεγαλύτερων γονέων.

Γιατί είναι δύσκολο ίσως να διορθώσουν τη διατροφή των μικρών παιδιών, όταν μερικές φορές ακόμη και οι υπεύθυνοι της υγείας μιας χώρας φαίνεται ότι λειτουργούν εις βάρος τους.

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε ακόμη: Ανεξέλεγκτα συναισθήματα μετά την εγκυμοσύνη