Μπορεί η πρωινή αδιαθεσία να βοηθά το μωρό σας;

Μπορεί η πρωινή αδιαθεσία να βοηθά το μωρό σας;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης είναι χωρίς καμία αμφιβολία η πρωινή αδιαθεσία.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές γι’ αυτή, οι ειδικοί συμβουλεύουν τις μέλλουσες μητέρες τι μπορούν να κάνουν, εκτός από υπομονή, για να μειώσουν αυτά τα πράγματι ενοχλητικά συμπτώματα.

Ένα 85% των εγκύων γυναικών αισθάνονται ναυτία κατή τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Πολύ δυσάρεστο για το σώμα αλλά και το ηθικό κάθε γυναίκας.

Όμως να που μία πρόσφατη μελέτη, έδειξε ότι εντέλει όλη αυτή η ταλαιπωρία αξίζει τον κόπο γιατί φαίνεται ότι είναι ωφέλιμη για το μωρό σας.

Οι ερευνητές εξέτασαν διάφορες μελέτες στις οποίες παρακολούθησαν περισσότερες από 850.000 έγκυες γυναίκες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτές που εμφάνισαν ναυτία και έμετο, είχαν λιγότερες αποβολές και γέννησαν υγιέστερα μωρά, και μόνο το 6,4% είχε πρόωρο τοκετό. Ενώ το 9,5% που δεν βίωσαν πρωινή αδιαθεσία είχε πρόωρο τοκετό.

Η πρωινή αδιαθεσία προκαλείται από μία γρήγορη αύξηση της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (hcg), ορμόνης που απελευθερώνεται από τον πλακούντα κατά το πρώτο τρίμηνο.

Φυσικά αν είστε έγκυος και δεν έχετε κάποιο σύμπτωμα της πρωινής αδιαθεσίας μην ανησυχείτε. Στην πραγματικότητα συγχαρητήρια! Η αδιαθεσία αυτή πολλές φορές προκαλεί μείωση της ποιότητας της ζωής των γυναικών που την βιώνουν.

Ωστόσο, η μελέτη αυτή θυμίζει σε όλες τις γυναίκες που προσπαθούν να κρατήσουν τα κράκερς και το νερό στο στομάχι τους, ότι τελικά αξίζει τον κόπο.

Ενημερώστε τον γιατρό σας για τα συμπτώματα που βιώνετε, ειδικά αν είναι σοβαρά. Και ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές για να ανακουφίσετε λίγο τον πόνο σας!

Τρώτε μικρά γεύματα όλη την ημέρα.

Πίνετε άφθονο νερό.

Πιπιλάτε καραμέλες μέντας αν σας αρέσουν.

Τρώτε κράκερς.

Ξεκουραστείτε όσο περισσότερο μπορείτε.

Ιδίως μην απελπίζεστε. Ο καιρός περνά πολύ γρήγορα.