Μύθοι και πραγματικότητα της εγκυμοσύνης

Μύθοι και πραγματικότητα της εγκυμοσύνης

Από τη στιγμή που θα ανακοινώσετε ότι είστε έγκυος, θα ακούσετε τόσα πολλά παράξενα, γνώμες, συμβουλές, παλιά ήθη και έθιμα και παραδόσεις που θα σας έρθει ζάλη!

Οι περισσότερες ιστορίες αναφέρονται στο φύλο του παιδιού. Δηλαδή αν θα είναι κορίτσι ή αγόρι.

Ελάτε να δούμε κάποιους από αυτούς τους μύθους, γιατί βέβαια μιλάμε για μύθους και όχι για πραγματικά στοιχεία.

  • Η πρωινή αδιαθεσία θα είναι πιο έντονη αν περιμένετε κορίτσι. Λάθος, πολλές μητέρες δηλώνουν ακριβώς το αντίθετο. Επίσης η λήψη βιταμίνης του συμπλέγματος Β βοηθά πάρα πολύ στην μείωση των συμπτωμάτων αυτών.
  • Το κορίτσι «κλέβει» την ομορφιά της μητέρας. Ενώ το αγόρι την κάνει και λάμπει! Είναι ένα μεγάλο σεξιστικό ψέμα. Το αγοράκι δεν σε ομορφαίνει καθόλου. Ιδίως αν είναι το δεύτερο παιδάκι και πρέπει όλη την ημέρα να τρέχετε πίσω από το πρώτο σας παιδί.
  • Η κοιλιά είναι πιο ψηλά όταν περιμένετε κορίτσι. Δεν είναι αλήθεια. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν μία κανονική κοιλιά όπου το έμβρυο μεγαλώνοντας πηγαίνει προς το στομάχι και τον τελευταίο μήνα πλέον κατεβαίνει προς τα κάτω, παίρνοντας τη θέση του για τον τοκετό.
  • Θα γεμίσετε σπυράκια σαν έφηβος όταν περιμένετε κορίτσι. Άραγε γιατί τα κορίτσι είναι υπεύθυνα για τόσα κακά; Ούτε αυτό βέβαια είναι αλήθεια. Μπορεί να εμφανιστεί ένα σπυράκι που ασφαλώς οφείλεται σε κάποια άλλη αιτία και αυτό είναι όλο.
  • Η πλευρά που σας αρέσει να κοιμάστε το  βράδυ, θα καθορίσει το φύλο του παιδιού! Ποιος άραγε το έχει σκεφτεί αυτό. Κοιμηθείτε όπως σας βολεύει. Και μην ανησυχείτε. Η δεξιά ή αριστερή πλευρά σας δεν θα επηρεάσει το φύλο του μωρού.
  • Θα είστε εκνευρισμένη, κυκλοθυμική και κουρασμένη, αν περιμένετε κορίτσι! Μάλλον αυτός που το σκέφτηκε δεν αγαπούσε τις γυναίκες. Η αλήθεια είναι ότι οι ορμόνες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης φέρνουν πολλές αλλαγές στη μέλλουσα μητέρα, στη διάθεσή της και στην αντοχή της. Αλλά είναι ακριβώς το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Φυσικά αν είναι το δεύτερο παιδάκι, η μητέρα θα κουράζεται περισσότερο, γιατί έχει την φροντίδα και του άλλου παιδιού της.
  • Θα σας μυρίζουν ορισμένα φαγητά, ενώ θα επιθυμείτε τρελά κάποια άλλα, αν περιμένετε κορίτσι. Οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες διηγούνται ότι πράγματι δεν τους άρεσαν κάποια φαγητά, ασχέτως από το φύλο του μωρού και ότι εύρισκαν την εγκυμοσύνη τους σαν δικαιολογία για να φάνε λίγο περισσότερο. Τα γλυκά και τα παγωτά ήταν τα πιο αγαπημένα τους.

Μην ανησυχείτε λοιπόν. Διασκεδάστε με όλα αυτά που θα ακούσετε αυτούς τους εννέα μήνες. Κοιμηθείτε όπως σας βολεύει και κάντε κάποια μικρή αταξία στη διατροφή σας, χωρίς υπερβολές όμως.