Ο πιο ρομαντικός κήπος με λουλούδια στον κόσμο

Ο πιο ρομαντικός κήπος με λουλούδια στον κόσμο

Σύζυγος φύτεψε χιλιάδες ροζ άνθη, ώστε οι επισκέπτες να έρθουν να θαυμάσουν τον κήπο και να περνούν χρόνο με τη τυφλή γυναίκα του για να μην αισθάνεται μοναξιά.

Αμέτρητοι σύζυγοι σε όλο τον κόσμο, αγοράζουν ένα μπουκέτο λουλούδια για τη σύζυγό τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή σε κάποια άλλη γιορτή.
Αλλά ένας σύζυγος στην Ιαπωνία, πέρασε μία δεκαετία δημιουργώντας ένα υπέροχο κήπο με ροζ άνθη για να φτιάξει το κέφι της γυναίκας του που τυφλώθηκε.

Ο Toshiyuki Kuroki και η γυναίκα του Yasuko από την επαρχία Miyazaki Prefecture, ήταν παντρεμένοι 30 χρόνια, όταν η Yasuko άρχισε να έχει προβλήματα με την όρασή της.
Μέσα σε μία εβδομάδα έχασε την όρασή της, υποφέροντας από επιπλοκές εξ αιτίας του διαβήτη της.

Για το ζευγάρι των παραγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων, που ξυπνούσε νωρίς το πρωί για να φροντίσει το κοπάδι από 60 αγελάδες, η απώλεια της όρασης της ήταν καταστροφική.
Είχαν μία δύσκολη αλλά ικανοποιητική ζωή, μεγαλώνοντας τα δύο παιδιά τους και σχεδίαζαν να γιορτάσουν την σύνταξή τους με ένα μεγάλο ταξίδι σε όλη τη χώρα τους.

Τώρα το ζευγάρι ήταν απελπισμένο γιατί όλα τα σχέδιά τους φαίνονταν πλέον αδύνατο να πραγματοποιηθούν.
Η κα Kuroki κλείστηκε στον εαυτό της, μακριά από τον κόσμο και ο σύζυγός της αναγκάστηκε να την παρακολουθεί, ανήμπορος καθώς αυτή βυθιζόταν σε μια βαθιά κατάθλιψη.

Έτσι είχαν τα πράγματα, μέχρι που μία ημέρα ο κ. Kuroki παρατήρησε κάποιους περαστικούς να θαυμάζουν το μικρό κήπο τους, που ήταν γεμάτος με φωτεινά ροζ λουλούδια (shibazakura), ένα είδος βρύα.
Σκέφτηκε λοιπόν, ότι αν φυτέψει περισσότερα άνθη, θα έρθουν περισσότεροι άνθρωποι να τα δουν έτσι η γυναίκα του θα έχει συντροφιά.

kipos

Εγκατέλειψε λοιπόν την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και άρχισε τις εργασίες για τη δημιουργία ενός χαλιού με ροζ λουλούδια, γύρω από το σπίτι τους δημιουργώντας ένα πανέμορφο εντυπωσιακό τοπίο.
Πέρασε δύο χρόνια μέχρι να δημιουργήσει τη βάση για τον κήπο, κόβοντας δέντρα και φροντίζοντας τους σπόρους.

Τώρα, περισσότερο από μία δεκαετία που φύτεψε τους πρώτους σπόρους, ο κήπος στην πόλη Shintomi είναι ανοικτός για το κοινό και προσελκύει περισσότερους από 7000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν τα λουλούδια είναι σε πλήρη άνθηση, η κα Kuroki έχει αμέτρητους ανθρώπους για να μιλήσει και να χαμογελάσει!

Και οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περιηγηθούν στα παλιά υπόστεγα για τις αγελάδες, όπου μπορούν να μάθουν περισσότερα για τα λουλούδια και όλη τη συγκινητική ιστορία αγάπης που κατέληξε στη δημιουργία αυτού του πανέμορφου κήπου.

kipos3