Οκτώ τρόποι για να βρείτε χρόνο για άσκηση.

askhsh sΓια πολλές νέες μητέρες, η άσκηση δεν είναι προτεραιότητα τους. Ο ύπνος όμως είναι! Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο καλό μπορεί να κάνει η άσκηση και τι ενέργεια μπορεί να σας δώσει. Έστω και δέκα λεπτά είναι καλύτερα από το τίποτε. Το κλειδί είναι να βρείτε μία δραστηριότητα που να σας αρέσει και που μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινή ζωή σας. Εάν σας αρέσει αυτό που κάνετε για να γυμναστείτε θα το δείτε σε λίγο σαν αναγκαιότητα και όχι σαν «πρέπει».

Ελάτε να δούμε μερικές απλές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε!

Πάρτε το ποδήλατό σας, ασφαλίστε το μωρό σας στο μάρσιπο και κάντε μία ωραία ήρεμη βόλτα. Εάν το ποδήλατο σας δυσκολεύει ή δεν σας αρέσει, βάλτε το μωρό στο καρότσι του και περπατήστε. Έτσι είστε ήσυχη ότι έχετε το μικρό σας μαζί, συγχρόνως ασκήστε. Δεν ξεχνάμε πόσο καλό κάνει σε όλους μας το περπάτημα.

Αφήστε, έστω και για μισή ώρα, το μωρό σας με τον σύντροφο σας ή κάποιο άλλο πρόσωπο που μπορεί να το φροντίσει και απολαύστε λίγο πολύτιμο χρόνο μόνη σας, κάνοντας μια μεγάλη βόλτα. Εάν εργάζεστε, προσπαθήστε να σηκωθείτε εγκαίρως για να έχετε τον χρόνο να πάτε στο γυμναστήριο πριν τη δουλειά ή ακόμη και να περπατήσετε.
Πάρτε τα αθλητικά παπούτσια σας στο γραφείο και κάνετε μια βόλτα στο μεσημεριανό σας διάλειμμα. Εάν έχετε κάποιο συνάδελφο για παρέα, ακόμη καλύτερα.

Εξετάστε τα γυμναστήρια που είναι κοντά σας για τάξεις κατάλληλες για νέες μητέρες ή γιόγκα. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο τμήμα, μπορείτε να παρακολουθείτε μία τάξη με ήπιες ασκήσεις που περιλαμβάνουν τόνωση και stretching.
Πολλοί από τους χώρους αυτούς άθλησης, προσφέρουν υπηρεσία φύλαξης παιδιών. Αν έχετε βρει ένα τέτοιο γυμναστήριο προσέξτε πολύ να είναι ασφαλής ο χώρος για τα παιδιά, καθαρός, φιλόξενος, με εξειδικευμένο, σωστά εκπαιδευμένο και επαρκές προσωπικό. Που δεν δέχονται άρρωστα παιδάκια και είναι εφοδιασμένος με κατάλληλα για την ηλικία παιχνίδια και βιβλία.

Οργανωθείτε με άλλες μητέρες. Είναι ένας όμορφος τρόπος να βγαίνετε από το σπίτι, να γνωρίσετε άλλες μαμάδες και να περνάτε χρόνο με το μωρό σας.

Σκεφτείτε να αγοράσετε κάποια όργανα γυμναστικής που μπορείτε να χρησιμοποιείτε μέσα στο σπίτι, όταν το μωράκι σας κοιμάται ή το φροντίζει κάποιος άλλος. Ακόμη και λίγα λεπτά να κάνετε σκοινάκι ή ασκήσεις με βαράκια θα σας βοηθήσουν πολύ.

Άσκηση στο σπίτι με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί ευχάριστοι τρόποι για να γυμναστεί κανείς στο σπίτι του. Άπειρα DVD με προγράμματα που ταιριάζουν στον καθένα. Wii Fit σύστημα άσκησης και πάρα πολλά videos με ασκήσεις για όλο το σώμα. Η τεχνολογία είναι με το μέρος μας.

Λοιπόν, νέες μανούλες! Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τεμπελιά, ή ότι έχετε το μωράκι σας και δεν έχετε χρόνο για σας. Κάποια από τις παραπάνω ιδέες θα σας ταιριάζει. Σηκωθείτε από τον καναπέ και ξεκινάμε!!!