Όταν ο σύζυγος ή σύντροφος φοβάται το σεξ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όταν ο σύζυγος ή σύντροφος φοβάται το σεξ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αυτό συμβαίνει σε πολλά νεαρά ζευγάρια. Όπου ο σύζυγος που του άρεσε τόσο πολύ το σεξ τώρα φοβάται και να αγγίξει τη σύντροφό του. Και το περίεργο είναι, ότι για την μέλλουσα μανούλα είναι μία πολύ καλή περίοδος για την ερωτική ζωή της!

Δεν είναι καθόλου αστείο το γεγονός ότι οι ίδιες ορμόνες που κάνουν τη γυναίκα να φουσκώνει την κάνουν να θέλει σεξ!

Όμως αυτό δεν είναι περίεργο, υπάρχουν λόγοι για τους οποίους η έγκυος γυναίκα έχει πάντα καλή διάθεση για σεξ την εποχή αυτή. Πρώτα από όλα, η διαρκώς διογκωμένη πυελική περιοχή δημιουργεί ένα περίεργο ευχάριστο αίσθημα όλη την ώρα. Επίσης η έλλειψη άγχους, γιατί τώρα πλέον δεν προσπαθεί η γυναίκα να μείνει έγκυος ή να το αποφύγει. Έτσι τώρα είναι φυσικό να αισθάνεται η μέλλουσα μαμά πιο σέξι από ποτέ, και ας μην ξεχνάμε και τις επιπλέον καμπύλες!

Όλα αυτά ακούγονται σαν την τέλεια συνταγή για μία ρομαντική σχέση, εκτός από ένα συστατικό που λείπει: ο σύζυγος.

Τι είναι αυτό που κάνει τους περισσότερους άνδρες να φοβούνται το σεξ όταν η σύντροφός τους είναι έγκυος;

Για ορισμένους είναι απλά φόβος. Φόβος μην πληγώσουν τη γυναίκα τους ή το μωρό. Για άλλους είναι ο παράγοντας του παράξενου. Δηλαδή, φοβούνται ότι το να είναι τόσο κοντά σας, βρίσκεται πολύ κοντά στο μωρό του με μία πράξη ενηλίκων.

Ή απλά τον εμποδίζει η σκέψη ότι ποτέ πριν δεν έκανε έρωτα με μία μέλλουσα μητέρα. Παρόλο που είναι η ίδια γυναίκα που του άρεσε πάντα.

Όποια λοιπόν και αν είναι η αιτία, δεν πρέπει να το παίρνει προσωπικά καμία γυναίκα. Δεν είναι ότι ο σύζυγος δεν σας θέλει ή σας απορρίπτει. Όμως μην παραιτηθείτε. Προσπαθήστε να συζητήσετε μαζί του ήσυχα και χαλαρά στο κρεβάτι. Πείτε του πως αισθάνεστε και αφήστε τον να σας πει τι σκέφτεται ο ίδιος.

Αφήστε τον να εξομολογηθεί τους φόβους του και διαβεβαιώστε τον ότι το σεξ δεν θα βλάψει το μωράκι σας. Φυσικά αυτό πρέπει να σας το έχει πει και ο γιατρός σας.

Εξηγήστε του, ότι μπορεί και να διαβάσει σχετικά για το γεγονός αυτό, ότι δηλαδή, τα μωρά αγνοούν τελείως τη διαδικασία αυτή των γονιών τους και ίσως ηρεμούν και κοιμούνται με το απαλό ρυθμικό κούνημα του έρωτα και τον οργασμό. Ο γιατρός σας επίσης μπορεί να τον καθησυχάσει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος για το μωράκι.

Αν εξακολουθεί να μην ενδίδει σκεφτείτε μήπως τον βοηθήσουν κάποιες άλλες σεξουαλικές επιλογές, κάποια βοηθήματα.

Επίσης, δημιουργήστε μία ωραία και ρομαντική κατάσταση! Φορέστε «άτακτα» εσώρουχα, ανάψτε κεράκια, βάλτε ωραία μουσική και κάντε του μασάζ με αρωματικά έλαια!

Όμως αν φοβάστε ότι τον πιέζετε πολύ, καθίστε αγκαλιασμένοι στον καναπέ. Και ίσως διαπιστώσετε ότι ξέχασε όλους τους φόβους του!