Περιμένετε αγόρι ή κορίτσι;

Περιμένετε αγόρι ή κορίτσι;

Μόλις μάθατε ότι είστε έγκυος. Είστε ενθουσιασμένη είναι ένα συναρπαστικό νέο, όμως εξίσου συναρπαστικό είναι να ξέρετε αν περιμένετε αγόρι ή κορίτσι.

Είτε λοιπόν έχετε αποφασίσει να μην το μάθετε μέχρι να γεννήσετε, ή απλά δεν το λέτε σε κανένα, ένα είναι σίγουρο:
Θα αντιμετωπίσετε πολλούς ανθρώπους που νομίζουν ότι μπορούν να προβλέψουν αν το μωρό σας θα είναι αγόρι ή κορίτσι.

Τεστ: Πρόβλεψη φύλου μωρού

Και πιθανώς έχετε ακούσει μία ιστορία για το πώς τα διαφορετικά σημάδια μπορούν να δώσουν μία ιδέα για το φύλο του μωρού σας.

Είναι η κοιλιά σας χαμηλά; Τότε είναι κορίτσι. Το δέρμα σας είναι ξηρό και σας τρώει; Ο γιος σας έρχεται!
Όμως υπάρχει πράγματι κάποια αλήθεια στις ιστορίες αυτές των ηλικιωμένων γυναικών;

Όχι τόσο πολύ, λένε οι ειδικοί.
«Αν και πολλοί πολιτισμοί και κοινωνίες έχουν ορίσει διάφορους μεθόδους πρόβλεψης του φύλου, δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη».

Λοιπόν τι ακριβώς είναι αυτό που προκαλεί να είναι κρύα τα πόδια σας (είναι αγόρι) ή τα μαλλιά σας να είναι αδύναμα (είναι κορίτσι).
Διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα, δηλώνουν οι ειδικοί: μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιες αλλαγές ανάλογα με το αν έχετε εύκολη ή δύσκολη εγκυμοσύνη.

Τεστ: Τι χρώμα μάτια θα έχει το μωρό σας;

Και τα συμπτώματα, όπως να αρχίσετε να θέλετε να φάτε τουρσί, έχουν να κάνουν με ένα μείγμα μεμονωμένων ορμονών, με τη γενική κατάσταση της υγείας πριν τη σύλληψη, και μία ποικιλία των περιβαλλοντικών παραγόντων σε όλη την εγκυμοσύνη σας. Όμως δεν προκαλούνται από το φύλο του μωρού σας.

Επίσης είναι δυνατόν να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην ίδια γυναίκα από τη μία εγκυμοσύνη στην άλλη.
«Κάθε εγκυμοσύνη είναι ένα μοναδικό εγχείρημα, που αντανακλά τις συνθήκες που περιβάλλουν τη σύλληψη», λένε οι ειδικοί.

«Με κάθε εγκυμοσύνη μία γυναίκα είναι λίγο μεγαλύτερη, ενδεχομένως έχει περισσότερες ευθύνες (με άλλα παιδιά), το σώμα της «θυμάται» τις περασμένες εγκυμοσύνες, και μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα νωρίτερα από ότι σε προηγούμενες εγκυμοσύνες».

Λοιπόν, έτσι και αλλιώς δεν μπορείτε να κατηγορήσετε το ξαφνικό τρελό πάθος σας για ορισμένα φαγητά στο αγόρι ή την ξαφνική λάμψη σας στο κοριτσάκι!
Ηρεμήστε και αν θέλετε ρωτήστε το γιατρό σας ή περιμένετε να διαπιστώσετε τι θα κρατήσετε σε λίγο καιρό στην αγκαλιά σας.

Τεστ: Υπολογίστε τη πιθανή ημερομηνία τοκετού