Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τι πρέπει να προσέχουμε;

Σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τι πρέπει να προσέχουμε;

Η εγκυμοσύνη έχει εντείνει το ενδιαφέρον σας για το σεξ; Ή μήπως το σεξ σε αυτήν την περίοδο της ζωής σας είναι το τελευταίο πράγμα που σας απασχολεί? Για κάθε περίπτωση διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί.

Εάν θέλεις να μείνεις έγκυος κάνεις σεξ. Απλό! Αλλά τι συμβαίνει όταν θέλεις να κάνεις σεξ και είσαι έγκυος; Η απάντηση δεν είναι πάντοτε τόσο προφανής.

Είναι ασφαλές να κάνεις σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εάν η εγκυμοσύνη σας είναι ομαλή χωρίς επιπλοκές, τότε μπορείς να κάνεις σεξ όσο συχνά θέλεις μόνο που μπορεί να μην θέλεις… τουλάχιστον όχι όσο συχνά ήθελες.

Στην αρχή οι ορμονικές διακυμάνσεις, η κούραση και η ναυτία μπορεί να υπονομεύσουν την σεξουαλική σας διάθεση. Όπως προχωράει η εγκυμοσύνη σας, παίρνετε κιλά, πονάει η μέση σας και άλλα συμπτώματα μπορούν να μειώσουν ακόμη περισσότερο τον ενθουσιασμό σας για σεξ.

Τα συναισθήματα σας μπορούν να επηρεάσουν εξίσου την σεξουαλική σας λίμπιντο. Οι ανησυχίες σας για το αν η εγκυμοσύνη ή το μωρό θα αλλάξουν τη σχέση σας με τον σύντροφο σας, μπορούν να βαρύνουν το μυαλό σας με σκέψεις, παρόλο που αδημονείτε να προστεθεί ένα νέο μέλος στην οικογένεια σας. Στο πακέτο των ανησυχιών προστίθενται η αγωνία του αν το σεξ μπορεί να βλάψει το μωρό ή το άγχος για την επερχόμενη γέννα ή ακόμη οι αλλαγές στην εμφάνιση σας, ιδιαίτερα με την πάροδο της εγκυμοσύνης.

Μπορεί το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να προκαλέσει αποβολή;

Παρόλο που τα περισσότερα ζευγάρια ανησυχούν μήπως το σεξ κατά τη διάρκεια της κύησης προκαλέσει αποβολή, δεν είναι παράγοντας που επηρεάζει. Οι αποβολές σε πρώιμο στάδιο της εγκυμοσύνης οφείλονται συνήθως σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες ή σε προβλήματα που εμφανίζονται στην ανάπτυξη του μωρού. Όχι σε κάτι που κάνετε ή δεν κάνετε εσείς.

Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει το μωρό;

Το μωράκι σας αναπτύσσεται με το αμνιακό υγρό της μήτρας και τους δυνατούς μύες της ίδιας της μήτρας, να το προφυλάσσουν. Οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα δεν μπορεί να το βλάψει.

Ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις στο σεξ κατά την κύηση;

Εάν αισθάνεστε άνετα, οι περισσότερες στάσεις είναι ασφαλείς κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθώς εξελίσσεται η εγκυμοσύνη σας, πειραματιστείτε να βρείτε τι σας ταιριάζει περισσότερο. Για παράδειγμα αντί να μένετε ξαπλωμένες μπορεί να θέλετε να ξαπλώσετε στο πλάι ή επάνω από τον σύντροφο σας.

Αφήστε την φαντασία σας να σας κυριεύσει για όσο αισθάνεστε ήρεμη και άνετα σωματικά και πνευματικά.

Τι γίνεται με το στοματικό και το πρωκτικό σεξ;

Το σωματικό σεξ είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της κύησης. Παρόλα αυτά ο σύντροφος σας θα πρέπει να προσέξει να μην φυσήξει αέρα μέσα στον κόλπο σας. Σπανίως ένα απλό φύσημα αέρα μπορεί να μπλοκάρει ένα αιμοφόρο αγγείο (εμβολή αέρα) και να αποτελέσει σημαντική απειλή για την υγεία τη δική σας και του μωρού σας.

Γενικώς το πρωκτικό σεξ δεν προτείνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να είναι εξαιρετικά άβολο αν έχετε αιμορροΐδες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη. Η μεγαλύτερη ανησυχία έγκειται στις αυξημένες πιθανότητες να προκληθεί μόλυνση από βακτήρια που μπορεί να επεκταθούν από το ορθό στον κόλπο.