Σχεδιάστε μία απόδραση «πριν έρθει» το μωρό!

Σχεδιάστε μία απόδραση «πριν έρθει» το μωρό!

Για τους μελλοντικούς γονείς μία τέτοια απόδραση είναι η τελευταία ευκαιρία φυγής πριν φτάσει το καινούργιο μέλος της οικογένειας. Η εγκυμοσύνη είναι μία ευτυχισμένη αλλά και κουραστική περίοδος. Τώρα πλέον πιστεύετε ότι δεν έχετε αρκετό χρόνο για να τα προλάβετε όλα. Τη δουλειά σας, το σπίτι, το γιατρό, τα ψώνια για το μωρό, το παιδικό δωμάτιο.

Το αντίδοτο του χαμού αυτού είναι, ένα έστω και μικρό ταξίδι για δύο, με το σύντροφό σας, για να πάρετε μια ανάσα και να έρθετε πιο κοντά μαζί του πριν καταφτάσει το μικρό σας.

Λοιπόν ετοιμαστείτε σωστά:

Διαλέξτε τη σωστή χρονική περίοδο

Ποιος θέλει να ταξιδέψει όταν δεν μπορεί να κρατήσει στο στομάχι του ούτε ένα κουλούρι για πρωινό; Ποιος θέλει να ταξιδέψει όταν μόλις και μετά βίας χωράει στο αυτοκίνητο; Γι’ αυτό ο καλύτερος χρόνος για το ταξίδι σας αυτό είναι το δεύτερο τρίμηνο (14η  εβδομάδα έως 28η), όταν έχετε γλυτώσει από τις πρωινές αδιαθεσίες, αλλά δεν είστε ακόμη πολύ βαριά. Επίσης ορισμένες αεροπορικές εταιρίες έχουν κάποιους περιορισμούς στις πτήσεις τους, όσον αφορά  τη προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Προγραμματίστε ένα χαλαρό ταξίδι

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να επισκεφτείτε μέρη που ονειρεύεστε αλλά είναι πολύ μακριά και κουραστικά. Εάν θέλετε να ταξιδεύσετε με αεροπλάνο προσέξτε να είναι η πτήση σας κατευθείαν. Δεν είναι ότι καλύτερο να τρέχετε για να προλάβετε την επόμενη πτήση και ζητήστε μία θέση στο διάδρομο για να μπορείτε να πηγαίνετε στο μπάνιο χωρίς να ενοχλείτε. Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο, μην θελήσετε να πάτε πολύ μακριά. Είναι απαραίτητο να σταματάτε κάθε ώρα για να τεντώσετε τα πόδια σας και να πάτε στο μπάνιο.

Την περίοδο αυτή μη διαλέξετε μία κρουαζιέρα, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της ναυτίας και δεν θα μπορέσετε να φύγετε εύκολα από το πλοίο!

Κάντε σωστή επιλογή

Σκεπτόμενη τον προορισμό σας, προτιμήστε ένα ήσυχο μέρος με φιλικές προς την κύηση δραστηριότητες. Ανάλογα με την εποχή, μία ωραία ιδέα είναι ένα μέρος κοντά στη θάλασσα ή ένα ξενοδοχείο κοντά στην πόλη όπου θα μπορούσατε να επισκεφτείτε κάποια αξιοθέατα. Η πόλη προσφέρει επίσης ασφάλεια αν κάτι χρειαστείτε.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ιατρική βοήθεια σε κοντινή απόσταση

Αν θέλετε να ταξιδεύσετε στο εξωτερικό, να είστε σίγουρες ότι μπορείτε να συνεννοηθείτε, γιατί μία επείγουσα ιατρική κατάσταση αντιμετωπίζετε πιο εύκολα όταν δεν υπάρχει το εμπόδιο της γλώσσας.  Μπορείτε να ρωτήσετε στο ξενοδοχείο που θέλετε να πάτε, τι υπάρχει κοντά του, μία κλινική, ένα νοσοκομείο, ένας γιατρός που εφημερεύει; Και πριν ξεκινήσετε, περάστε από το γυναικολόγο σας και πάρτε μαζί σας ότι είναι απαραίτητο και μπορεί να το χρειαστείτε.

Ζητήστε το σωστό δωμάτιο

Το να κοιμάστε με μία μπάλα του μπάσκετ στην κοιλιά σας είναι αρκετά δύσκολο στο σπίτι. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι ο κακός ύπνος στο ταξίδι σας. Γι’ αυτό ζητήστε δωμάτιο με μεγάλο διπλό κρεβάτι και έξτρα μαξιλάρια για να στηρίζετε το σώμα σας.

Η ησυχία είναι επίσης το κλειδί για όμορφες διακοπές. Γι’ αυτό αποφύγετε να είναι το δωμάτιο σας κοντά στο ασανσέρ ή να βλέπει στην παιδική πισίνα.

Επίσης ορισμένα θέρετρα είναι πολύ μεγάλα. Μάθετε αν υπάρχει η δυνατότητα μεταφορικού μέσου. Διαφορετικά ζητήστε να είναι το δωμάτιο σας κοντά στις δραστηριότητες που επιθυμείτε.

Spa. Αφιερώστε λίγο χρόνο μόνο για σας

Σε λίγους μήνες ο «δικός σας» χρόνος θα είναι ουσιαστικά παρελθόν. Οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο μόνο για σας, ένα χαλαρωτικό αλλά κατάλληλο για εγκύους μασάζ είναι ότι πρέπει. Ή αν είναι δυνατόν προτιμήστε spa για ζευγάρια και απολαύστε το μαζί με το σύντροφό σας. Την ίδια εποχή του χρόνου θα το αναπολείτε με τρυφερότητα και νοσταλγία!

Ελέγξτε τη διατροφή πριν κάνετε την κράτησή σας

Ρίξτε μια ματιά στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και στα γύρω μαγαζιά για να βεβαιωθείτε ότι αυτό που προσφέρουν είναι της αρεσκείας σας. Τα πικάντικα φαγητά δεν είναι ότι το καλύτερο αυτή τη στιγμή. Και επειδή δεν είναι σίγουρο πότε θα νιώσετε λιγούρα, αν το ξενοδοχείο διαθέτει 24η  υπηρεσία δωματίου, είναι το καλύτερο δώρο για σας.  Ένα από τα πλεονεκτήματα ενός μεγάλου ξενοδοχείου είναι ότι προσφέρουν συχνά μπουφέ όπου κάτι θα βρείτε να σας αρέσει, συγχρόνως δε έχουν και εστιατόριο που μπορείτε να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο με κεριά με τον αγαπημένο σας. Μην καθυστερείτε λεπτό. Οργανώστε τις υποχρεώσεις σας σωστά και φύγετε. Ποιος ξέρει πότε θα μπορέσετε να το κάνετε ξανά.