Συμβουλές για την πρωινή αδιαθεσία: Από μαμάδες για μαμάδες

Συμβουλές για την πρωινή αδιαθεσία: Από μαμάδες για μαμάδες

Αισθάνεστε απαίσια με αυτές τις πρωινές αδιαθεσίες της εγκυμοσύνης; Μην ανησυχείτε. Δεν είστε η μόνη.

Μέλλουσες μαμάδες, φίλες αναγνώστριες, διηγούνται την εμπειρία τους και μοιράζονται μαζί μας τι έκαναν για να θεραπεύσουν αυτήν την πρωινή αδιαθεσία, να ξαναβρούν το κέφι τους και να βγουν από το σπίτι!

Το πρωί, πολλές φορές ακόμη και να σηκωθείτε από το κρεβάτι, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, πόσο μάλλον να ντυθείτε, να φάτε πρωινό και να βγείτε έξω. Ενώ λοιπόν αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης δεν μπορείτε να τα αγνοήσετε, ιδίως αν δεν θέλετε να ανακοινώσετε ακόμη την εγκυμοσύνη σας, υπάρχουν ορισμένες απλές συμβουλές που μπορούν να σας ανακουφίσουν, ακόμη και όλη την ημέρα.

Δείτε λοιπόν τι μας είπαν φίλες αναγνώστριες και μέλλουσες μητέρες:

«Είμαι έγκυος στο τρίτο μου παιδάκι, και έχω συνεχώς ναυτία και κούραση. Ο γιατρός μου σύστησε να μασάω τσίχλα από ginger. Δεν το είχα ακούσει ποτέ αυτό. Το δοκίμασα και πράγματι μου ηρεμεί το στομάχι. Προτείνω να το δοκιμάσετε».

«Αγόρασα ταινίες για την ναυτία στην θάλασσα. Πραγματικά συγκρατούν την τάση για ναυτία σε ένα καλό επίπεδο. Τώρα που είναι χειμώνας τις φορώ κάτω από το μανίκι μου και δεν φαίνονται».

«Ανακάλυψα ότι ο συνωστισμός το πρωί στην κουζίνα, μου έφερνε συχνά εμετό. Τα κράκερ δεν με ανακούφιζαν, έτσι για αρκετές εβδομάδες, ο άνδρας μου, μου έφερνε το πρωινό στο κρεβάτι, πριν σηκωθώ. Έτρωγα σιγά και μετά αισθανόμουν πολύ καλύτερα»

«Διαπίστωσα ότι τρώγοντας αλμυρά σνακ πραγματικά με βοήθησε να καταπολεμήσω τη σοβαρή πρωινή αδιαθεσία του. Το αλάτι βοηθά στην κατακράτηση υγρών και κρατά έτσι το σώμα περισσότερο ενυδατωμένο».

«Πολλές φορές, οι βιταμίνες που έπαιρνα για την εγκυμοσύνη πραγματικά με αρρώσταιναν. Οπότε, άρχισα να τις παίρνω το βράδυ πριν κοιμηθώ. Μόλις το έκανα αυτό, σταμάτησα να έχω ναυτία και έμετο».

«Δεν έφτασα να κάνω εμετό, αλλά είχα φρικτή ναυτία. Έτσι διαπίστωσα ότι μένοντας λίγο ξαπλωμένη με βοηθούσε. Επίσης, αν έτρωγα κάτι όχι πολύ γλυκό πριν σηκωθώ από το κρεβάτι, με έκανε να αισθάνομαι καλύτερα. Ακόμη και κάτι τόσο απλό όπως μία φρυγανιά έκανε μεγάλη διαφορά. Στη συνέχεια προσπαθούσα να τρώω κάτι ελαφρύ πολλές φορές την ημέρα και δεν έτρωγα ποτέ μεγάλα γεύματα».

«Ζητήστε από ένα συνάδελφο, να καθίσει μαζί σας την ώρα του φαγητού. Με τον τρόπο αυτό, μιλάτε και αποσπάτε η προσοχή σας από το φαγητό. Έτσι, μπορεί ακόμη και να τελειώσετε το φαγητό σας, που είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς τις εγκύους».

«Όλοι λένε κράκερ, αλλά εγώ πιστεύω ότι οι υδατάνθρακες δημιουργούν χάος με το σάκχαρο στο αίμα μας. Έτσι προτιμώ τις πρωτεΐνες. Φάτε αυγά για πρωινό με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι. Θα εκπλαγείτε από το πόσο ωραία θα αισθανθείτε».

«Όταν ήμουν έγκυος, είχα πάντα κύβους από ζωμό κότας στην τσάντα μου στη δουλειά. Έτσι, όταν δεν αισθανόμουν καλά, έπαιρνα ένα φλυτζάνι ζεστό νερό έλιωνα τον κύβο και είχα ένα ωραίο ρόφημα. Ιδίως όταν δεν είχα όρεξη για φαγητό, αυτό με βοήθησε πολύ. Με βοήθησε επίσης όταν ένοιωθα ναυτία».

Όλες αυτές οι συμβουλές είναι απλές και ακίνδυνες για την εγκυμοσύνη. Πρέπει όμως να συμβουλευτείτε πρώτα τον γυναικολόγο σας εάν έχετε ορισμένες αλλεργίες ή ευαισθησίες.

Δείτε τι ταιριάζει καλύτερα σε σας, δοκιμάσετε το και ανακουφιστείτε πραγματικά.