Τα 6 στάδια που περνά η έγκυος όταν φτάσει και περάσει τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της

Τα 6 στάδια που περνά η έγκυος όταν φτάσει και περάσει τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της

Παρόλο που κάθε μέλλουσα μητέρα ξέρει ότι η ημερομηνία του τοκετού είναι περισσότερο μία πιθανή, παρά μία ακριβής ημερομηνία, όταν φτάσει αυτή η ημέρα και το μωράκι της δεν θέλει να αφήσει το ζεστό του καταφύγιο, κάθε λεπτό της φαίνεται μία αιωνιότητα.

Ξυπνήσατε άλλο ένα πρωινό και η μεγάλη κοιλιά σας είναι ακόμη εδώ; Μην ανησυχείτε, συμβαίνει πολύ συχνά, ελάτε να δούμε τα στάδια που περνούν πολλές έγκυες γυναίκες που έχουν περάσει αυτούς τους εννέα μήνες και το μωράκι τους αρνείται να έρθει στον κόσμο μας.

Στάδιο 1. Η αρχή. Η ημερομηνία του τοκετού  που έχετε υπολογίσει με το γιατρό σας έφτασε, και είστε σίγουρη ότι το μωρό σας είναι έτοιμο να κάνει την εμφάνισή του, ίσως και λίγο γρηγορότερα. Τα έχετε όλα έτοιμα. Το δωμάτιο του είναι πανέμορφο, η κούνια του δίπλα στο κρεβάτι σας, τα ρουχαλάκια του πλυμένα και σιδερωμένα… όμως τίποτε ακόμη! Και το παιχνίδι της αναμονής αρχίζει…

Στάδιο 2. Θέλετε να πάρετε τα πράγματα στο δικό σας έλεγχο. Τώρα που η επίσημη ημερομηνία έχει περάσει, αισθάνεστε νευρική, τσιτωμένη και έχετε την πεποίθηση ότι μπορείτε να βοηθήσετε να φτάσει η ώρα του τοκετού. Μπορεί να αναζητήσετε φυσικούς τρόπους για την πρόκληση τοκετού. Να δοκιμάσετε τα πάντα, να πίνετε βότανα, να τρώτε πικάντικα φαγητά και να κάνετε σεξ! Όμως, παρ’ όλες τις προσπάθειες τίποτε ακόμη.

Στάδιο 3. Ενόχληση. Τώρα, όχι μόνο αισθάνεστε ότι είστε έγκυος για τουλάχιστον πέντε χρόνια, αλλά όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί σας, ρωτούν δέκα φορές την ημέρα αν έφτασε το μωρό ή αν όχι, ποια είναι η γνώμη του γιατρού σας και πότε υπολογίζει ότι θα γεννήσετε! Φυσικά όλοι ρωτούν γιατί ενδιαφέρονται, αλλά προς Θεού, δεν χρειάζεστε άλλες ερωτήσεις. Μάλλον η μήτρα σας  είναι πράγματι πολύ φιλόξενη!

Στάδιο 4. Φόβος. Τώρα που έχει πλέον περάσει αρκετός χρόνος από την καθορισμένη ημερομηνία, έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε μήπως πρέπει να επέμβει ο γιατρός. Δεν σας αρέσει η ιδέα, αλλά θέλετε να κάνετε ότι είναι ασφαλέστερο για σας και το μωρό σας. Και έχετε αρχίσει να σκέφτεστε την καισαρική, γιατί σύμφωνα με τη φίλη του φίλου σας αυτό ακριβώς συνέβη και σε αυτούς. Τώρα ακολουθεί ο πανικός.

Στάδιο 5. Άρνηση. Έχετε την πεποίθηση ότι το μωρό σας δεν πρόκειται ποτέ να έρθει. Όχι. Προτιμά να είναι ξεκούραστο και ζεστό στη φιλόξενη κοιλιά σας για πάντα! Η ιδέα κόλλησε για τα καλά στο μυαλό σας.

Στάδιο 6. Και όμως συμβαίνει!!! Τέλεια. Έφτασε η στιγμή να τρέξετε στο μαιευτήριο. Σχεδόν δεν μπορείτε να το πιστέψετε. Αλλά αισθάνεστε πανέτοιμη να κρατήσετε στην αγκαλιά σας το μωρό σας.

Η αναμονή ήταν δυσάρεστη και κουραστική αλλά άξιζε τον κόπο!