Ταξιδεύοντας με το τραίνο

Ταξιδεύοντας με το τραίνο

Μπορεί το αεροπλάνο να είναι το πιο γρήγορο μεταφορικό μέσο και το αυτοκίνητο να έχει τα δικά του καλά, όμως πάρα πολλά άτομα αγαπούν και προτιμούν το τραίνο. Χωρίς καμία αμφιβολία και οι μέλλουσες μητέρες συμφωνούν, όταν βέβαια αυτό είναι δυνατόν. Τα τραίνα δεν έχουν περιορισμούς για την έγκυο γυναίκα. Η συμβουλή όπως και με όλα τα μέσα μεταφοράς είναι να ρωτήσει τον γιατρό της πριν ξεκινήσει.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ταξιδιού με το τραίνο;

Πλεονεκτήματα: Η ρυθμική κίνηση, ο σταθερός ήχος των τροχών στις γραμμές, και το τοπίο που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια από το παράθυρο, κάνουν το τραίνο ένα ιδιαίτερα ελκυστικό μέσο μεταφοράς για τη μέλλουσα μητέρα. Ταξιδεύοντας με το τραίνο είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους μετακίνησης και επίσης μπορεί να είναι και ένας από τους πιο άνετους. 

Μπορείτε να απολαύσετε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων σε σχέση με ένα αυτοκίνητο, λεωφορείο ή αεροπλάνο. Είναι εύκολο να τεντώσετε τα πόδια σας και να περπατήσετε όταν θέλετε. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε, να ακούσετε μουσική ή απλά να κλείσετε τα μάτια μας. 

Κάθε βαγόνι έχει τουαλέτα, πράγμα απαραίτητο για σας και σχεδόν όλα τα τραίνα, έχουν εστιατόριο ή σνακ μπαρ. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ίσως οι τιμές είναι λίγο ακριβές και η ποικιλία των φαγητών περιορισμένη. Όμως είναι μία πολύ καλή λύση. 

Εάν το ταξίδι είναι μεγάλο, μπορείτε να έχετε κρεβάτι. Ίσως είναι λίγο στενό πλέον για σας, αλλά θα είστε πολύ πιο άνετα από ότι στο αυτοκίνητο ή και στο αεροπλάνο.

Τα εισιτήρια του τραίνου, είναι ασφαλώς πιο φτηνά από το αεροπλάνο, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι πιο κεντρικοί από το αεροδρόμιο και οι συνδέσεις μεταξύ των τραίνων πιο άμεσες όταν θέλετε να ταξιδεύσετε μεταξύ μικρών ή μεσαίων πόλεων.

Επίσης, ανάλογα για πού θέλετε να πάτε, υπάρχει η δυνατότητα να ταξιδεύσετε με μεγάλη άνεση και πολυτέλεια, βέβαια με λίγο ακριβότερο εισιτήριο.

Μειονεκτήματα: Αν και το αεροπλάνο μπορεί να σας μεταφέρει σε πολλές χώρες μέσα σε πέντε ώρες, το τραίνο χρειάζεται κάποιες ημέρες. Επίσης ορισμένα τραίνα, συνήθως για μικρές διαδρομές δεν έχουν πολύ άνετα καθίσματα, που είναι κακό για την έγκυο γυναίκα. Ορισμένες φορές η θέρμανση και η ψύξη στο βαγόνι δεν είναι η κατάλληλη και ίσως δεν υπάρχει βοήθεια στις αποβάθρες για τις αποσκευές.

Πως μπορούμε να κάνουμε το ταξίδι με το τραίνο πιο άνετο

Πάρτε μαζί σας ένα μαξιλάρι και μία κουβέρτα. Αξίζει να πληρώσετε το ακριβό εισιτήριο για να έχετε το δικό σας διαμέρισμα με κρεβάτι αν το ταξίδι σας είναι μεγάλο. Βεβαιωθείτε ότι η κουκέτα σας είναι κάτω και αν είναι δυνατόν να έχετε το δικό σας μπάνιο. Μην ξεχνάτε να σηκώνεστε και να περπατάτε κάθε μία ώρα για να διευκολύνεται την κυκλοφορία του αίματος. Όταν θελήσετε να κοιμηθείτε προσπαθήστε να έχετε τα πόδια σας λίγο πιο ψηλά.

Πάρτε μαζί σας νερό και κάποια τρόφιμα, όπως φρέσκα φρούτα, γιατί ίσως να βρείτε μόνο σάντουιτς και μάλιστα πολύ ακριβά.

Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να έχετε μεγάλο βάρος και ζητήστε εκ των προτέρων όση βοήθεια έχετε ανάγκη για να απολαύσετε ένα ευχάριστο ταξίδι.