Τι, ίσως δεν περιμένατε να συμβεί στην διάρκεια της εγκυμοσύνης σας

Τι, ίσως δεν περιμένατε να συμβεί στην διάρκεια της εγκυμοσύνης σας

Ασφαλώς η εγκυμοσύνη είναι μία από τις πιο καταπληκτικές, θαυματουργές εμπειρίες στη ζωή κάθε γυναίκας. Βιώνει πολλά παράξενα και όμορφα συναισθήματα, αλλά και πολλές εκπλήξεις.

Μην λοιπόν ξαφνιαστείτε αν αισθανθείτε:

Ότι είχατε ανάμικτες αντιδράσεις όταν μάθατε ότι είστε έγκυος. Αισθανθήκατε φοβισμένη και εκνευρισμένη; Δεν είστε η μόνη. Το νέο της εγκυμοσύνης φέρνει μεγάλη χαρά αλλά και άγχος. Ιδίως την πρώτη φορά.

Δεν αισθάνεστε πλέον σαν μία αξιολάτρευτη έγκυος γυναίκα που όλες θέλουμε να είμαστε. Τουλάχιστον τον πρώτο καιρό. Μετά σιγά – σιγά άρχισαν να σας αρέσουν τα χαριτωμένα ρούχα εγκυμοσύνης, μέχρι τη στιγμή που η κοιλιά σας μεγάλωσε τόσο πολύ που δεν αντέχατε άλλο και μετρούσατε με αγωνία πόσες μέρες έχουν απομείνει μέχρι να αγκαλιάσετε το μωράκι σας.

Το ντύσιμο έχει γίνει μία τραυματική εμπειρία! Ιδίως περνώντας από το ένα τρίμηνο στο άλλο, που η κοιλιά μεγαλώνει τόσο πολύ και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε τίποτε να φορέσετε.

Έχετε πολλή ενέργεια. Η τακτική άσκηση, μαθήματα yoga κατάλληλα για την περίοδο αυτή, και γενικά το να είστε δραστήρια και όχι ξαπλωμένη στον καναπέ όλη την ημέρα, σας ευχαρίστησε πολύ και σας βοήθησε να διατηρήσετε μία καλή φυσική κατάσταση.

Η στιγμή του τοκετού δεν ήταν όπως τη φανταζόσαστε. Δύο φορές τρέξατε στο μαιευτήριο για να διαπιστώσει ο γιατρός ότι : «δεν είναι ακόμη η ώρα». Και ενώ ψωνίζατε αμέριμνη στο super market έσπασαν τα νερά σας. Δεν πειράζει αυτό μπορεί να συμβεί σε όλες.

Όταν αισθανθήκατε το μωράκι σας να κλωτσά για πρώτη φορά δεν ενθουσιαστήκατε. Γιατί απλά δεν ξέρατε τι συμβαίνει. Στην αρχή ήταν κάτι σαν ένας μικρός κυματισμός. Όμως μετά που το μωράκι μεγάλωσε οι κλωτσιές έγιναν αρκετά δυνατές, μερικές φορές πονούσαν λίγο, και σας κράτησαν τη νύκτα ξύπνιες!

Και τέλος υπάρχει άραγε αυτή η λάμψη της εγκυμοσύνης; Είσαστε λαμπερή και ευτυχισμένη και τους εννέα μήνες; Ίσως τον περισσότερο καιρό. Το δέρμα και τα μαλλιά σας ήταν φωτεινά και όμορφα; Ναι, αλλά όχι πάντα.

Θυμάστε χωρίς άλλο, τις στιγμές και τις ημέρες που νιώθατε κούραση, ναυτία και δυσφορία και καθόλου μα καθόλου λαμπερή και όμορφη.

Έχετε δίκαιο. Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης κρύβουν πολλά. Υπέροχα συναισθήματα αλλά και στιγμές που δεν είναι ευχάριστες για την μέλλουσα μανούλα. Απλά χρειάζεται ηρεμία και υπομονή.