Ζευγάρι με καρκίνο στο τελευταίο στάδιο σφίγγουν τα χέρια τους και λένε αντίο για τελευταία φορά

Και οι δύο αυτοί γονείς από το Irby της Αγγλίας διαγνώστηκαν ταυτόχρονα με καρκίνο τελικού σταδίου.

Αυτή η σπαρακτική φωτογραφία τους δείχνει δίπλα- δίπλα, να κρατάνε σφιχτά ο ένας το χέρι του άλλου και να λένε το τελευταίο αντίο. Τώρα, οι φίλοι της οικογένειας προσπαθούν να βρουν βοήθεια για τα 3 παιδιά τους.

Αυτή η φωτογραφία κοινοποιήθηκε από τα παιδιά τους στο ίντερνετ για να εκφράσουν το πώς αυτή η τραγωδία κατέστρεψε την οικογένειά τους, και να πουν στον κόσμο πόσο πολύ αγαπιόντουσαν οι γονείς τους.

Ο πατέρας τους, ο 57χρονος Mike Bennet, πέθανε μόλις λίγες ημέρες μετά τη λήψη της φωτογραφίας.

Ο Mike είχε διαγνωστεί με καρκίνο αφ’ ότου ανακαλύφθηκε ένας όγκος στον εγκέφαλό του το 2013. Η σύζυγός του και τα παιδιά του είχαν εστιάσει εκείνη την περίοδο στη φροντίδα του.

Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Mike έφυγε από τη ζωή, ενώ η γυναίκα του, η 50χρονη Julie Bennet, και τα παιδιά του δεν έφυγαν στιγμή από δίπλα του.

Μετά τη διάγνωση της Julie με καρκίνο στο ήπαρ και τα νεφρά το 2016, και αφού είχε αρχίσει να εξαπλώνεται μέσα στο σώμα της, οι φίλοι της οικογένειάς της, της υποσχέθηκαν ότι θα φρόντιζαν τα παιδιά τους.

Χάρη στους φίλους τους, τα τρία παιδιά τους, ο 21χρονος Luke, η 18χρονη Hannah, και ο 13χρονος Oliver, θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να ζουν στο σπίτι της οικογένειας τους και να προχωρήσουν στις σπουδές τους.

“Της είπα πως σύσσωμη η κοινότητα θα βοηθήσει στη φροντίδα των παιδιών της – και άνοιξε τα μάτια της και χαμογέλασε,” είπε μια φίλη της οικογένειας Bennet.

Μια άλλη φίλη, η Heather Heaton Gallagher, είπε: “Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τη θλίψη μας γι’ αυτή την όμορφη οικογένεια.”

“Οι Bennets ήταν γνωστοί σε όλους για τη γενναιοδωρία τους και την αγάπη τους για τη ζωή.”

“Η Julie φρόντιζε τα παιδιά της, ενώ παράλληλα στήριζε τον Mike στη μάχη του με την ασθένειά του.”

“Όταν αρρώστησε, έβαλε σκοπό να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερες μνήμες για τα παιδιά της.”

Και πρόσθεσε η Heather: “Για ν’ αντιμετωπίσεις δυο φορές το πρόσωπο του καρκίνου θέλει πίστη και δύναμη, κι εμείς ως κοινότητα παλεύουμε σκληρά για να στηρίξουμε την οικογένεια, έτσι ώστε να μπορούν να μείνουν μαζί και να διασφαλιστεί ότι μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους.”

Ο πατέρας των παιδιών, ο Mike, ήταν επιπλοποιός, και είχε εκπαιδευτεί στο Λίβερπουλ, όπου εργαζόταν για την Baldock’s Furniture Makers. Η μητέρα τους ήταν δασκάλα στο Somerville School στην Wallasey.

Τα παιδιά συνεχίζουν να φροντίζουν τη μαμά τους, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να της πουν το τελευταίο αντίο, και προετοιμάζονται για μια ζωή χωρίς τους γονείς τους.

Η Heather ελπίζει πως τα παιδιά της θα συνεχίσουν τη ζωή τους κανονικά. Επίσης, μοιράστηκε μερικές από τις μεγαλύτερες ανησυχίες της για το μέλλον τους:

“Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι το αυτοκίνητο της οικογένειας, έχει κατασχεθεί, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους και να συμμετέχουν στις προσωπικές τους δραστηριότητες.”

“Η Julie και ο Mike ήταν πολύ υποστηρικτικοί γονείς, ενθαρρύνοντας το ενδιαφέρον των παιδιών τους στο χορό και άλλες δραστηριότητες από πολύ μικρή ηλικία.”

“Και τα τρία παιδιά μεγάλωσαν ξέροντας ότι η Julie και ο Mike δεν θα ήθελαν κάτι τέτοιο να σταματήσει τα παιδιά τους από το χορό και τις παραστάσεις τους.”

“Για να συνεχίσουν, πρέπει να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε να καλύψουν τα έξοδά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.”

“Έχουμε δημιουργήσει σελίδα JustGiving για να βοηθήσουμε τα παιδιά, η οποία έχει μαζέψει μέχρι στιγμής £15.000.”

“Ο Luke φοιτά στη Θεατρική Σχολή του Λίβερπουλ, η Hannah είναι μια ταλαντούχα μαθήτρια στο Elliott Clarke Performing Arts College, ενώ ο Oliver είναι ακόμα στο γυμνάσιο.”

“Υπάρχει μια πραγματικά καταπληκτική ομάδα ανθρώπων που έχουν μαζευτεί για να στηρίξουν και να φροντίσουν να έχουν ένα λαμπρό μέλλον αυτά τα παιδιά.”

Heather πρόσθεσε: Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με αυτά τα παιδιά, με την υποστήριξη ενός τοπικού δικηγόρου, και έχουμε προσφορές από μια φιλανθρωπική οργάνωση στο Μάντσεστερ για να καλύψουμε τα έξοδα της κηδείας. Αλλά η οποιαδήποτε βοήθεια για αυτά τα υπέροχα παιδιά θα κάνει τη διαφορά στη ζωή τους.”

Τα παιδιά εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς όλη την κοινότητα. Ο πρωτότοκος γιος τους, ο Lucas, είπε:

“Ο αδελφός μου, η αδελφή και εγώ είμαστε συγκλονισμένοι από την τεράστια υποστήριξη και γενναιοδωρία που έχουμε λάβει από τόσους πολλούς φίλους, και δίνει στη μαμά μου μεγάλη χαρά το να ακούει ότι είμαστε τόσο καλά και ότι μας φροντίζει η κοινότητα.”

“Ξέρω ότι η προτεραιότητά της από τότε που αρρώστησε είναι να βεβαιωθεί ότι κι οι τρεις μας θα συνεχίσουμε όσο καλύτερα μπορούμε με τις μελέτες μας και τις φιλοδοξίες μας.”

“Η μητέρα μου εκτιμά πολύ όλη τη βοήθεια που μας έχουν δώσει τα τελευταία τρία χρόνια, και είναι μια τεράστια ανακούφιση για εκείνη να ξέρει πως αυτή η στήριξη θα συνεχιστεί και όταν εκείνη δεν θα είναι πια μαζί μας…”