2 έως 4 ετών. Πως σας δείχνει την αγάπη του.

2 έως 4 ετών. Πως σας δείχνει την αγάπη του.

Στην παιδική χαρά, θέλετε να μιλήσετε με μία φίλη σας. Το παιδάκι σας αρχίζει να αρπάζει τα παιγνίδια των άλλων παιδιών και να πετάει άμμο. Δεν έχει την προσοχή σας και τα βλέπει όλα αρνητικά.

Όσο και αν είναι ενοχλητικό, αυτή η συμπεριφορά είναι ένα ακόμη σημάδι το πόσο σημαντική είστε για αυτό.

Είστε το μοντέλο του: Τώρα θέλει να κάνει ακριβώς ότι και εσείς. Θα το δείτε να κάνει ένα σημαντικό τηλεφώνημα ενώ κάνει ότι ασχολείται με τον υπολογιστή του και ακόμη να βρίσει παίζοντας με το αυτοκίνητο του!

Εκδηλώνει λεκτικά την αγάπη του: Επιτέλους! Στην ηλικία των 3 ή 4 ετών, πολλά παιδιά αρχίζουν να λένε «Μαμά σε αγαπώ» ή «το δέρμα σου είναι τόσο απαλό» ή ακόμη «θέλω να σε παντρευτώ και να είμαστε πάντα μαζί».

Όλα αυτά σημαίνουν το ίδιο πράγμα! Την αγάπη του για σας!

Σας παρηγορεί: Θα σας εκπλήξει με την συμπεριφορά του. Μπορεί να σας δώσει την αγαπημένη του κουβέρτα αν σας δει στενοχωρημένη ή να σας δώσει ένα φιλάκι αν χτυπήσατε! Μιμείται ακριβώς τη δική σας συμπεριφορά.

Αυτό είναι η τεχνική της επιβίωσης λένε οι ειδικοί. Είστε ο κόσμος του και δεν θέλει να διαταραχθεί ο κόσμος αυτός, έτσι προσπαθεί να τακτοποιήσει τα πράγματα.

Προσπαθεί να σας πληγώσει με τα λόγια: Η αγάπη δεν πρέπει να πληγώνει, αλλά μερικές φορές αυτό συμβαίνει με τα παιδιά μας. Αν το απογοητεύσετε ή πληγώσετε τα συναισθήματα του, μπορεί να σας πει «σε μισώ», δεν είναι ευχάριστο να το ακούσετε αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι είναι απλώς η απόδειξη το πόσο σας αγαπά. «Είσαι τόσο σημαντική για μένα και με αναστατώνεις περισσότερο από όλους τους άλλους. Έτσι θέλει να σε πληγώσω και εγώ».

Σας κάνει δώρα: Θα σας χαρίσει ένα λουλούδι από τον κήπο, μία ωραία γυαλιστερή πέτρα, ή κάποια ζωγραφιά του. Αυτά τα μικρά και αστεία πολλές φορές δωράκια του είναι ακόμη μία απόδειξη της αγάπης του.

Γιορτάζει την επιστροφή σας: Μόλις γυρίσετε σπίτι, θα σας δείξει με υπερβολικό μάλλον ενθουσιασμό την χαρά του και θα σας πει όλα τα κατορθώματά του. Αυτό θα γίνει ακόμη και αν έκλαιγε όταν φύγατε!

Το μικρούλι μεγαλώνει. Τώρα εκδηλώνει την αγάπη του και με πράξεις.!