5-8 ετών. Πως σας δείχνει την αγάπη του.

5-8 ετών. Πως σας δείχνει την αγάπη του.

Σε λίγο φτάνει και η ώρα του σχολείου. Το «μωράκι» μας δεν είναι πια μωράκι. Ελάτε να ρίξουμε μια ματιά στο πως μας δείχνει την αγάπη του το «μεγάλο» πλέον παιδί μας (5 – 8 ετών), κλείνοντας έτσι αυτόν τον τόσο τρυφερό κύκλο με τα σημάδια αγάπης του μικρού μας.

Είστε ο έμπιστος του

Όταν έρχεται να σας πει το πρόβλημα του δείχνει ότι σας εμπιστεύεται, ξέρει ότι μπορείτε να το βοηθήσετε να διαχειριστεί τα συναισθήματα του, και είναι ανοικτό στην καθοδήγηση σας για το πώς να αντιμετωπίσει καλύτερα την όποια δυσκολία.

Θέλει να κάνει πράγματα για σας

Είναι πρόθυμο να σας φέρει τον καφέ σας ή να σερβίρει πρωινό. Τώρα πια στην ηλικία αυτή από 5 ετών, αισθάνεται ότι έχετε προσφέρει αρκετά και θα ήθελε να σας προσφέρει και αυτό  ότι μπορεί.

Είναι πιο ευέλικτο

Όσο και αν δεν μας  αρέσει να το παραδεχτούμε, υπάρχουν φορές που «ρίχνουμε» τα παιδιά μας. Τα καλά νέα είναι ότι τα μεγάλα παιδιά είναι πιο πιθανό να καταλάβουν την ανάγκη σας για ξεκούραση, αντί να παίξετε μαζί τους, χάρη στην αμοιβαία σχέση αγάπης που έχετε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν την ωριμότητα πλέον να σέβονται τις ανάγκες σας.

Είναι υπερήφανο για σας

Ως γονείς επαινούμε τα παιδιά μας και καυχιόμαστε για αυτά! Έτσι και αυτά αισθάνονται το ίδιο για σας. Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε το παιδί σας να λέει: «η Μητέρα μου τρέχει πιο γρήγορα από όλους»!

Είναι απλώς άλλο ένα σημάδι αγάπης και θαυμασμού.

Δείχνει την ευγνωμοσύνη του

‘Όταν  τα παιδιά μας λένε «ευχαριστώ» δείχνουν σεβασμό και αγάπη. Έτσι την επόμενη φορά που θα του προσφέρεται ένα γλυκό και θα σας πει με ενθουσιασμό «ευχαριστώ αυτό είναι το αγαπημένο μου» πείτε και εσείς «και εγώ σε αγαπώ μωρό μου».

Εκφράζει την δυσαρέσκεια του

Εάν το παιδί σας δεν θέλει πια φιλιά και αγκαλιές κάθε πρωί, μην νομίσετε ότι έπαψε να σας αγαπά. Είναι ακριβώς το αντίθετο. Εκφράζοντας τα όρια του, δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπό σας  και ξέρει ότι ακόμη και χωρίς τα πρωινά φιλιά έχει την αγάπη σας.

Είναι διπλωμάτης

Το παιδί σας πλέον είναι ικανό και πρόθυμο να συνεργαστεί μαζί σας. Εάν θέλει να δει τηλεόραση και εσείς του λέτε ότι πρέπει να διαβάσει, είναι πρόθυμο να βρείτε μαζί μια λύση.

Είναι σίγουρο ότι θα το ακούσετε έτσι και αυτό είναι πρόθυμο να σας ακούσει.

Τώρα πλέον όλα έχουν αλλάξει. Έχετε ένα παιδί με την δική του προσωπικότητα που διαμορφώνει τον χαρακτήρα του, χρειάζεται την αγάπη σας, τον σεβασμό και την φροντίδα σας. Μην του στερήσετε τίποτε.

Έτσι και αλλιώς σας τα ανταποδίδει με περισσή αγάπη.