6 τρόποι για να περνάμε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας

γράφει η Αναστασία Φωκά, Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Πόσο χρόνο περνάμε τελικά με τα παιδιά μας;

Σε μια καθημερινότητα που τρέχει, με πολλές υποχρεώσεις, πολύ άγχος και λίγο ελεύθερο χρόνο, η αλήθεια είναι ότι δεν έχω υπολογίσει πόσες στιγμές έχω χάσει, τώρα που γράφω το συνειδητοποιώ και εγώ. 

Η μέρα μας ξεκινάει με τρέξιμο, για να προλάβουμε το σχολείο και τη δουλειά και συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το βράδυ. Δραστηριότητες των παιδιών, διάβασμα, δουλειές του σπιτιού… Και κάπως έτσι τελειώνει η μέρα και δεν έχουμε χαρεί τα παιδιά μας, τουλάχιστον όπως θα θέλαμε, όπως θα ήθελαν και εκείνα. 

Χρόνος με τα παιδιά μας είναι εκείνος ο χρόνος που ασχολούμαστε πραγματικά μαζί τους, που συζητάμε, παίζουμε ένα παιχνίδι, διαβάζουμε ένα βιβλίο. Εκείνος ο χρόνος που τίποτα άλλο δεν μας αποσπά την προσοχή. Και σου έχω καλά νέα, δεν χρειάζεται να είναι πολλές ώρες μέσα στην μέρα, αρκούν κάποιες όμορφες  στιγμές, για να αλλάξουν τη μέρα του αλλά και τη δική σου. 

Το σίγουρο είναι ότι τις ώρες που ασχολούμαστε με τα παιδιά μας, γινόμαστε και εμείς παιδιά, ηρεμούμε και είμαστε πιο χαρούμενοι.  

6 τρόποι για να περνάμε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μας:

  • Να παίζουμε μαζί τους ένα επιτραπέζιο μετά το διάβασμα και πριν το βραδινό φαγητό είναι μια καλή ιδέα.
  • Να συζητάμε, να τους λέμε πως πέρασε η μέρα μας και να ρωτάμε για τη δική τους.
  • Να διαβάζουμε μαζί.  Ας αρχίσουμε ένα βιβλίο και να διαβάζουμε μαζί κάποιες σελίδες κάθε μέρα.
  • Τις μέρες, που έχουμε περισσότερο χρόνο, μια βόλτα στο πάρκο για παιχνίδι ή μια βόλτα με το ποδήλατο θα αλλάξει τη διάθεση μας.
  • Να γελάμε μαζί τους. Να ακούμε τα αστεία τους.
  • Όταν είμαστε με τα παιδιά μας, ας απενεργοποιήσουμε για λίγο το κινητό μας τηλέφωνο.

Αναστασία Φωκά

Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Ήρθε η ώρα να συστηθώ λοιπόν, είμαι η Αναστασία, ψυχολόγος, μαμά του Ερμή και της Ίριδας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω τα ταξίδια, το καλό κρασί, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου. Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας - anastasiasworld.gr