ΕΓΚΥΟΣ. Ένα ντοκιμαντέρ που πρέπει να δείτε

ΕΓΚΥΟΣ. Ένα ντοκιμαντέρ που πρέπει να δείτε

Το ντοκιμαντέρ ΕΓΚΥΟΣ αφηγείται την εγκυμοσύνη μιας νέας ιταλίδας ηθοποιού από τη Ρώμη.

Η πρωταγωνίστρια κρατάει ένα οπτικό ημερολόγιο και διηγείται την ιστορία της σε πρώτο πρόσωπο.

Με όλα τα φώτα πάνω της, η Cristina βιώνει την εγκυμοσύνη της σαν να'ναι μέρος μιας παράστασης, θέτοντας ερωτήματα για το τι πραγματικά αισθάνεται μια έγκυος.
Με δεδομένο τον καθολικό χαρακτήρα που έχει το θέμα, η ταινία το προσεγγίζει καθαρά συναισθηματικά και βιωματικά. Μέσω μιας αφήγησης που ακολουθεί τις σωματικές αλλαγές της πρωταγωνίστριας, ο θεατής συμπάσχει με την Cristina.

Το ντοκιμαντέρ ΕΓΚΥΟΣ δεν συγκεντρώνεται μόνο στο χαρούμενο κομμάτι της εγκυμοσύνης, αλλά αποτυπώνει με τον πιο αυθεντικό τρόπο τις επιθυμίες, τους φόβους, τις αμφιβολίες, τις προσδοκίες της εγκύου.
Ορισμένοι θεωρούν ότι η εγκυμοσύνη και η γέννα είναι απλά μια φυσική διαδικασία, μα αναμφίβολα για τις νέες μητέρες είναι μια τεράστια αλλαγή, κάτι εντελώς προσωπικό, κι ίσως όχι τόσο φυσικό και προφανές.

Η ιδιαίτερη ματιά της ταινίας την κάνει προσιτή στο ευρύτερο κοινό, κι όχι αποκλειστικά σε ένα κοινό γυναικείο. Στις δοκιμαστικές προβολές διαπιστώθηκε ότι το αντρικό κοινό μπόρεσε να κατανοήσει αυτό που έζησε η Cristina καθ'όλη τη διάρκεια της κύησης και να συμπάσχει ή
να επηρεαστεί, κάτι που ήταν και το προσωπικό στοίχημα του ντοκιμαντέρ.

Περίληψη:
Εννιά μήνες για να συνηθίσει στην ιδέα. Εννιά μήνες για να προετοιμαστεί σωματικά και ψυχολογικά. Το σώμα αλλάζει για να φιλοξενήσει το έμβρυο. Η ΕΓΚΥΟΣ αφηγείται την εγκυμοσύνη μιας νέας ηθοποιού, που περίμενε αυτήν τη στιγμή από πάντα, που ονειρευόταν να αποκτήσει κόρη αλλά περιμένει αγόρι. Εννιά μήνες για να αφήσει πίσω της το παρελθόν και να γίνει μητέρα. Ένα οπτικό ημερολόγιο που συνδέει το παρόν με τις αναμνήσεις. Ένα ταξίδι αναζήτησης όπου η πρωταγωνίστρια συνεχώς χάνει και βρίσκει τον εαυτό της, σε μια μακριά κι επώδυνη αλλά συνάμα απελευθερωτική διαδρομή.

bounce pregnancy documentary
Η εμβρυική ανάπτυξη εβδομάδα με εβδομάδα

Η αντίδραση ενός συζύγου όταν μαθαίνει ότι θα γίνει μπαμπάς

Μείωση της μνήμης στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πώς να διαχειριστείτε την αύξηση του σωματικού βάρους στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τοκετός. Στιγμές αποτυπωμένες σε φωτογραφίες