Φοράει ακόμη Πάνα; Όλα καλά

Φοράει ακόμη Πάνα; Όλα καλά

Αν το μικρό σας θα πάει στον παιδικό σταθμό σε τρεις εβδομάδες και μεταχειρίζεται το γιογιό του μόνο για να ουρήσει, διαφορετικά κρύβεται πίσω από τον καναπέ ή σε κάποια γωνία όταν θέλει να κάνει κακά του, και είστε απελπισμένη, μην ανησυχείτε όλα θα πάνε καλά. Το υπόσχομαι!

Εάν πρέπει να αντικαταστήσετε το νιπτήρα ή να φωνάξετε επειγόντως τον υδραυλικό, επειδή το μικρό σας έριξε μέσα ένα μικρό παιχνίδι του ή το παιδικό ψαλίδι, δεν πειράζει.
Όλα θα πάνε καλά.
Το υπόσχομαι!

Εάν ζαλίζετε στο αυτοκίνητο και πρέπει να ταξιδεύετε με αρκετές αλλαξιές ρούχα, πετσέτες, μπουρνούζι και σακούλες σκουπιδιών στο αυτοκίνητό σας, θα περάσει και αυτό.
Και αν δεν του περάσει θα είναι σε θέση να σας πει να σταματήσετε για να μην κάνει εμετό μέσα στο αυτοκίνητο. 
Το υπόσχομαι.

Αν το παιδί χωρίς κανένα λόγο, στα 7, 8 ή 9 χρόνια του αρχίσει να βρέχει το κρεβάτι του τη νύχτα, είναι απλά μία φάση και θα περάσει.
Το υπόσχομαι.

Διαβάστε ακόμη:Εκπαίδευση τουαλέτας σε τρεις ημέρες! Κατηγορία μαμαδοκουβέντες

Εάν δεν μπορείτε ούτε να σκεφτείτε ότι θα πηδάει σε ένα τραμπολίνο, γιατί μόνο με την ιδέα θα βρέξετε το εσώρουχό σας, αυτό δεν θα περάσει.
Αλλά δεν είστε η μόνη.
Το υπόσχομαι.

Εάν το μικρό σας αρχίσει να κλαίει υστερικά στην αίθουσα φύλαξης παιδιών στο γυμναστήριο και κάποιος έρχεται να σας κατεβάσει από τον διάδρομο δέκα λεπτά αφού έχετε αρχίσει να γυμνάζεστε, μην φοβάστε όλα τα πάνε καλύτερα, αρκεί να μην εγκαταλείψετε την προσπάθειά σας.
Το υπόσχομαι.

Αν έχετε ορκιστεί να μην πάτε ποτέ ξανά στη θάλασσα, γιατί το μικρούλι σας τρώει άμμο με τις φούχτες, δεν μπορείτε να καθίσετε ούτε δύο λεπτά ήσυχη στη πετσέτα σας, γιατί κινδυνεύει να καταπιεί ένα πετραδάκι ή βότσαλο, μην φοβάστε.
Μία ημέρα πράγματι θα μπορείτε να διαβάσετε ήσυχα το βιβλίο σας ενώ το παιδί θα παίζει κοντά σας και δεν θα κινδυνεύει.
Το υπόσχομαι.

Εάν του αρέσει να παίζει με το νερό της τουαλέτας ή να αναποδογυρίζει το πιάτο του σκύλου.
Δεν πειράζει.
Σε λίγο θα παίζει με λιγότερο ενοχλητικά πράγματα.
Το υπόσχομαι.

Αν μισείτε να πάτε στην πισίνα, γιατί πρέπει να είστε συνέχεια πίσω από το μικρό σας που έκλεισε τους 18 μήνες και θέλει οπωσδήποτε να μπει στο νερό.
Μην ανησυχείτε.
Όλα θα πάνε καλύτερα.
Το υπόσχομαι.

Αν ο περίπατος στην παιδική χαρά, σημαίνει ότι θα περάσετε όλη την ώρα σας σπρώχνοντας το μικρούλι σας για να κάνει κούνια, δεν τα καταφέρνει να κουνήσει σωστά τα πόδια του, και μετά πρέπει να προσέχετε πολύ, όταν το κατεβάσετε να μην το κτυπήσει η κούνια, μην στενοχωριέστε.
Κάποια μέρα θα το παρακολουθείτε απλά καθισμένη σε ένα παγκάκι.
Το υπόσχομαι.

Αν το τρίχρονο αγγελούδι σας, μέσα σε ένα λεπτό πήρε το ψαλίδι και έκοψε μία τούφα από τα μαλλιά του στο μέτωπο.
Τι να κάνετε δεν πειράζει θα το μαλώσετε αλλά μετά θα γελάσετε με την εικόνα του.
Θα μεγαλώσουν γρήγορα, όλα θα πάνε καλύτερα.
Το υπόσχομαι.

Διαβάστε ακόμη: Η δυσκοιλιότητα στα μωρά. Σημάδια, αιτίες και θεραπεία

Αν στο σούπερ μάρκετ, το αγοράκι σας ρωτά την κυρία δίπλα του γιατί έχει μουστάκι ή γιατί ο κύριος αυτός έχει τόσο μεγάλη κοιλιά, πρέπει να επιβιώσετε.
Και όταν τα δικά σας παιδιά μεγαλώσουν και η φίλη σας που έχει μία κόρη 4 ετών σας πει αναστατωμένη ότι η μικρή φώναξε σε μία κυρία γιατί είναι τόσο παχιά, θα της πείτε τη δική σας ιστορία με την κυρία με το μουστάκι ή τον κύριο με την κοιλιά και θα γελάσετε πολύ και οι δύο.
Το υπόσχομαι.

Πραγματικά, κάποια μέρα θα θυμόσαστε όλα αυτά τα περιστατικά και κανένα από αυτά δεν θα σας φαίνεται πλέον τόσο άσχημο.
Επειδή τα παιδιά σας θα είναι πλέον έφηβοι.
Θα αναπολείτε με συγκίνηση και αγάπη όλες τους τις αταξίες, τους φόβους σας και τον πόνο του θηλασμού.
Το υπόσχομαι».