Η δύσκολη απόφαση για τα τρίδυμα της οικογένειας Dunstan

Η δύσκολη απόφαση για τα τρίδυμα της οικογένειας Dunstan

Το δίλημμα που κανείς γονιός δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει.

Κανονικά η Chloe Dunstan από την Αυστραλία θα έπρεπε πριν από δύο ημέρες να φέρει στον κόσμο τα τρίδυμά της.
Ωστόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και πολύ πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία τοκετού βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα που κανείς γονιός δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει:
να κρατήσει τα έμβρυα μέσα της χάνοντας την αγέννητη κόρη της που δεν έπαιρνε επαρκές οξυγόνο και δεν τρεφόταν επαρκώς ή να γεννήσει πρόωρα στις 28 εβδομάδες- διαχέοντας τον κίνδυνο και στα τρία μωρά της.

Στις 3 Ιουλίου η 22χρονη και ο 26χρονος σύζυγός της Rohan καλωσόρισαν τα τρίδυμά τους: Τον Henry, τον Rufus και τη μικρή Pearl. Ύστερα από 11 εβδομάδες στο νοσοκομείο, οι περήφανοι γονείς πήραν επιτέλους τα παιδιά τους στο σπίτι.

«Νιώθω ένοχη που γέννησα πρόωρα τα αγόρια ενώ αναπτύσσονταν τόσο καλά μέσα μου», δήλωσε η νεαρή μητέρα στη Daily Mail. «Αλλά αν δεν γεννούσα τότε η Pearl θα είχε πεθάνει, κι έτσι δεν το μετανιώνω.

Θυμάμαι πως υπήρχε η επιλογή να την αφήσω να κάνει την πορεία της ώστε να συνεχίσουν να μεγαλώνουν τα αδέλφια της δυνατά και υγιή και να έχουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή.
Αλλά τώρα που την έχω εδώ η καρδιά μου πονά και μόνο στη σκέψη να μην την έχουμε στη ζωή μας».

Η γέννα των τριδύμων προφανώς δεν ήταν εύκολη. Ο Henry είχε βάρος μόλις 1370 γραμμάρια, ο Rufus 1200 και η Pearl 690. Τα τρία μωρά χρειάστηκαν μεταγγίσεις αίματος αλλά η μικρή Pearl ήταν εκείνη που έδωσε τον πιο δύσκολο αγώνα.

«Είχε πρόβλημα στην καρδιά, πνευμονική αιμορραγία, ένα μικρό αιμάτωμα στον εγκέφαλο και μια σοβαρή λοίμωξη- υπήρχαν μέρες που δεν γνωρίζαμε αν θα τα καταφέρει, ειδικά τις πρώτες εβδομάδες που ανέπνεε με υποστήριξη»», εξηγεί η μητέρα της.
«Είχε μια μεταβολική ασθένεια αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το ήπαρ της και είχε ίκτερο συνέχεια σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της».

Η περιπέτεια των τριδύμων έγινε θέμα στα social media της Αυστραλίας και η σελίδα της μητέρας τους στο Instagram έχει περισσότερους από 45.000 followers που παρακολουθούν κάθε γενναίο βήμα τους.

Στις 4 Σεπτεμβρίου και έπειτα από εννέα εβδομάδες στο νοσοκομείο τα αγόρια επέστρεψαν σπίτι τους. Δύο εβδομάδες αργότερα ακολούθησε και η Pearl κι έτσι επιτέλους βρέθηκε πλήρης η 8μελής οικογένεια- καθώς το ζευγάρι έχει ήδη άλλα τρία παιδιά.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω ποιο θα είναι το μέλλον των παιδιών ακριβώς αλλά και τα τρία είναι δυνατά και υγιή χωρίς προβλήματα», τονίζει η μητέρα τους. «Η Pearl παίρνει ακόμα ένα σωρό φάρμακα ενώ και οι τρεις θα επισκεφθούν αρκετές φορές τους γιατρούς τους επόμενους μήνες.

Μέχρι στιγμής είμαστε τυχεροί γιατί τα μωρά κοιμούνται και ξυπνούν μόνο κάθε 4-5 ώρες για να φάνε. Βέβαια χρειαζόμαστε μία ώρα για να τα ταΐσουμε, να τα αλλάξουμε και να τα ξαναβάλουμε για ύπνο…».

Ο πατέρας τους πήρε μερικούς μήνες άδεια από τη δουλειά του για να βοηθήσει στο σπίτι. Σήμερα ο Henry ζυγίζει 3,5 κιλά, ο Rufus 3 και η μικρούλα Ρearl 2, και ο δεσμός ανάμεσά τους δυναμώνει μέρα με τη μέρα.

tridima3

tridima7

tridima9

tridimanea1

tridimanea2

 

Πηγή:newsbeast.gr