Η μικρή Connie-Rose θα είναι το επόμενο top model παιδιών

Η μικρή Connie-Rose θα είναι το επόμενο top model παιδιών

Η Connie –Rose έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Down. Από την πρώτη στιγμή γοήτευσε τα πρακτορεία μόδας μικρών παιδιών με το υπέροχο «αναιδές» χαμόγελό της!

Η μικρή είχε διαγνωστεί με σύνδρομο Down μόλις δύο εβδομάδες μετά τη γέννησή της.
Η μητέρα της Julie έστειλε φωτογραφίες της κόρης της σε διάφορα πρακτορεία. Η Connie-Rose, 23 μηνών τώρα, έχει ήδη κλείσει δύο συμβόλαια!

Η υπερήφανη μητέρα της δηλώνει ότι «η αναπηρία της κόρης της δεν προσδιορίζει το ποιος είναι».

Η μικρούλα Connie-Rose γεννήθηκε πρόωρα, δύο μήνες, αλλά δεν είχε διαγνωστεί με σύνδρομο Down, παρά αφού συμπλήρωσε τις δύο εβδομάδες.

Η μητέρα δηλώνει ότι «είχε ενημερωθεί, όταν έμεινε έγκυος, ότι διέτρεχε μεγάλο κίνδυνο να αποκτήσει παιδί με σύνδρομο Down και θα μπορούσε να το μάθει με την κατάλληλη εξέταση, αλλά δεν το θέλησε γιατί απλά δεν το θεωρούσε σημαντικό».

«Δεν μας ενόχλησε καθόλου. Έχουμε φίλους των οποίων τα παιδιά έχουν διαγνωστεί με σύνδρομο Down και δεν έχουμε παρά μόνο θετικές εμπειρίες από τα παιδιά αυτά. Υπάρχει τόσο μεγάλη υποστήριξη πλέον που αυτό δεν είναι πρόβλημα. 
Είναι ένα ακόμη μωράκι που έχει ανάγκη να αγαπηθεί».
Η μικρή Connie-Rose είχε ένα αναιδές όμορφο χαμόγελο και όλοι έλεγαν ότι πρέπει να γίνει μοντέλο.

Έτσι η μητέρα της έστειλε την φωτογραφία της σε ένα πρακτορείο μοντέλων, το οποίο απάντησε αμέσως ότι σίγουρα ενδιαφέρονται.
« Όταν τους εξήγησα για την ασθένεια της μικρής δεν ενοχλήθηκε κανείς, λέει η μητέρα της, μάλλον εγώ ήμουν η μόνη που το σκεφτόμουν, τώρα πλέον δεν με ενοχλεί καθόλου!»

Τα πρακτορεία ζήτησαν να κάνουν μία δοκιμή, για να αξιολογήσουν πως θα είναι η μικρή μπροστά στις κάμερες.

Η μητέρα της ήταν σίγουρη: «Λατρεύει τις φωτογραφίες και διασκεδάζει πολύ, έχω βγάλει τόσες πολλές φωτογραφίες που δεν έχει πλέον κανένα πρόβλημα!»
Βέβαια αν η μικρή κουραστεί ή βαρεθεί ή δεν θέλει άλλο, θα σταματήσουν αμέσως. «Με το πρώτο σημάδι ότι δεν το απολαμβάνει πλέον θα σταματήσουμε. Το τι θέλει η ίδια να κάνει είναι το πιο σημαντικό πράγμα» λένε οι γονείς.

Μιλώντας για την αντίληψη των άλλων για τα άτομα με σύνδρομο Down, η Julie δηλώνει ότι έχει μία πολύ θετική εμπειρία.
«Είχαμε μεγάλη υποστήριξη από όλους γύρω μας. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν ίσως να είναι λίγο πιο μορφωμένοι για το τι λέξεις θα χρησιμοποιούσαν. Η αναπηρία της δεν ορίζει το ποια είναι.
Έχει σύνδρομο Down, αυτό δεν θα πει ότι η Connie-Rose είναι το σύνδρομο Down. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αλλά αυτό είναι σχετικό με την εκπαίδευση.»

Η Julie επισκέπτεται τώρα γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν το σύνδρομο Down προσπαθώντας να τους βοηθήσει. Αρχικά αισθάνθηκαν συγκλονισμένοι με τη διάγνωση της ασθένειας του παιδιού τους, ήταν δε πεπεισμένοι ότι η ζωή τους δεν θα ήταν πλέον η ίδια.

Όπως υποστηρίζει η Julie «η ένταξη στην κοινωνία και η ισότητα που έχει βιώσει η οικογένειά μου είναι εκπληκτική».
Και συνεχίζει «είναι φανταστικό που θα δει την Connie-Rose ένα τόσο μεγάλο κοινό. Είναι πράγματι πολύ θετικό»!

connierose 1

connierose 2