Η σπάνια περίπτωση ενός trans κοριτσιού

που βοήθησε τη μητέρα της...

...έστω και αργά να συνειδητοποιήσει ότι είναι άντρας.

Η περίπτωση της Corey Maison είναι λίγο πολύ γνωστή: από την ηλικία των 11 γνώριζε ότι δεν ήταν αγόρι, απλώς κατοικούσε σε ένα αγορίστικο σώμα.

Και παρά τον φόβο της απόρριψης από τους ίδιους της τους γονείς, βρήκε τελικά το θάρρος να αποκαλύψει αυτό που βίωνε.

Βέβαια, τότε δεν γνώριζε ότι τη δική της μάχη με το φύλο της έδινε η μητέρα της, Erica.

Περίπου 4 χρόνια μετά τη θαρραλέα αποκάλυψη της μικρής, η μητέρα της αποφάσισε ότι είχε έρθει ο δικός της καιρός για να πάψει να μάχεται αυτό που πραγματικά ένιωθε ότι είναι, δηλαδή άντρας, και να προχωρήσει στη δική της μετάβαση στο επιθυμητό φύλο.

Ο Eric σήμερα αποκαλύπτει ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια φοβόταν τις αντιδράσεις της οικογένειάς του και μετά τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετώπιζε την απόφαση του ο σύζυγος και πατέρας της Corey και των υπόλοιπων παιδιών τους.

Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος δύσκολων, πραγματικά επώδυνων συζητήσεων με μέλη της οικογένειάς του, αλλά και ψυχοθεραπευτές, μία διπλή μαστεκτομή και πολύμηνη θεραπεία τεστοστερόνης, προκειμένου ο Eric να βγει από το σώμα στο οποίο αισθανόταν εγκλωβισμένος όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Με αυτή τη σπάνια οικογενειακή περίπτωση δυσφορίας φύλου έχει ασχοληθεί σε ειδική σειρά του το National Geographic, που ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο παρακολουθεί την εξέλιξη πατέρα και κόρης (μητέρας και γιου, αρχικά), τονίζοντας ότι πρόκειται για δύο ανθρώπους που «αν και κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις αναφορικά με το φύλο τους, ωστόσο πρακτικά ενέπνευσαν ο ένας τον άλλον να κοιτάξουν κατάματα τον εαυτό τους και να του φερθούν με ειλικρίνεια και σεβασμό».    

Πηγή: www.lifo.gr