Κολπική αιμόρροια σε παιδική ηλικία

Κολπική αιμόρροια σε παιδική ηλικία, είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχήσει;

Κολπική αιμόρροια:

Οι αιμορραγίες από τον κόλπο είναι πολύ συχνές στην παιδική ηλικία.

Οφείλεται στο γεγονός ότι ο κόλπος του μικρού κοριτσιού είναι πολύ ευαίσθητος και αιμορραγεί πολύ εύκολα, λόγω πλήρους απουσίας των οιστρογόνων. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε λοιμώξεις. Έτσι, οι κολπίτιδες αποτελούν βασική αιτία αιμορραγίας από τον κόλπο.

Αίτια κολπικής αιμορροιας:

Άλλα αίτια μπορεί να αποτελούν τα ξένα σώματα. Τοποθετούνται  εσκεμμένα από τα ίδια τα παιδιά μέσα στον κόλπο, ως παιχνίδι. Αρκετές φορές κομματάκια από χαρτί τουαλέτας μπορεί να περάσουν από λάθος, πίσω από τον παρθενικό υμένα, κατά το σκούπισμα του παιδιού από τη μητέρα τους. 

Οι κακώσεις προέρχονται συνήθως από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, όπως πτώση πάνω σε διάφορα αντικείμενα ή από το ποδήλατο κλπ.

Άλλη αίτια είναι η πρώιμη ήβη, η οποία όμως συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα (εμφάνιση δευτερογενών χαρακτηριστικών του φύλου), όπως εμφάνιση τρίχωσης των έξω γεννητικών οργάνων και της μασχάλης, αλλά και ανάπτυξη μαστών. Ιδιαίτερα σπάνιο αίτιο, που μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία από τον κόλπο, είναι οι όγκοι. 

Διάγνωση:

Για τη διάγνωση χρειάζονται καλλιέργειες κολπικών υγρών και κάποιες φορές, εξέταση κατά Παπανικολάου (test Pap) και παρθενοσκόπηση. 

βρείτε περισσότερα στην πηγή του άρθρου: παιδογυναικολογοσ.gr