Μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι

Μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι

Έφτασε η στιγμή να κοιμηθεί στο μεγάλο κρεβάτι του! Πως θα το κάνετε πιο εύκολο.

Δεν υπάρχουν απόλυτοι και σκληροί κανόνες για να μετακινηθεί το μωρό σας από την κούνια του σε ένα κρεβάτι.

Κάντε το όταν εσείς αισθάνεστε άνετα και το ίδιο πιστεύετε και για το μικρό σας.

Από τους 18 μήνες μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι πλέον μεγάλο για την κούνια ή προσπαθεί να σκαρφαλώσει για να βγει έξω και να πέσει στο πάτωμα.

Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να το μετακινήσετε σε κρεβάτι.
Μερικά παιδιά, που βρίσκονται σε ένα ωραίο παιδικό κρεβάτι και αφήνουν πίσω τους τη μωρουδίστικη κούνια τους το βρίσκουν συναρπαστικό και το δέχονται πολύ καλά.

Για άλλα όμως παιδάκια θα πρέπει να διαλέξετε μία ήρεμη στιγμή.
Μπορεί να αισθανθούν λίγο άσχημα πηγαίνοντας από την κούνια στο κρεβάτι, ειδικά σε κάποια περίοδο αναταραχής, όπως για παράδειγμα αν μετακομίζετε, αν επιστρέφεται στη δουλειά σας, ή αν είναι αδιάθετο.

Μπορεί να χρειαστεί να αφήσει την κούνια του αν περιμένετε το δεύτερο παιδάκι σας. Όμως η επικείμενη άφιξη ενός άλλου μωρού δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να φύγει από την κούνια του.

Δεν θα αισθανθεί καλά.

 Γι’ αυτό μετακινήστε το παιδάκι εγκαίρως, έξι έως οκτώ εβδομάδες πριν γεννηθεί το μωρό σας. Όταν αρχίσει να κοιμάται στο κρεβάτι να έχετε στο νου σας ότι μπορεί να σηκωθεί το βράδυ, έτσι αφαιρέστε κάθε τι επικίνδυνο στο δωμάτιό του.

Βάλτε μία μικρή πόρτα ασφαλείας στην πόρτα του δωματίου, ελέγξτε για τυχόν ηλεκτρικές συσκευές ή καλώδια που θα μπορούσε να σκοντάψει, μικρά παιχνίδια ή μικρά αντικείμενα, κορδόνι από περσίδες που θα μπορούσε να μπλεχτεί.

Τοποθετήστε μαξιλάρια δίπλα στο κρεβάτι του για να μην χτυπήσει αν πέσει κοιμισμένο, όπως επίσης και ένα προστατευτικό στο μισό κρεβάτι του.

Αν δεν του αρέσει το κρεβάτι και διαμαρτύρεται, καθησυχάστε το ήρεμα, αγκαλιάστε το και βάλτε το πάλι στο κρεβάτι του.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρέπει να το κάνετε αυτό μερικές φορές, αλλά αν είστε συνεπείς, σύντομα θα συνηθίσει το καινούργιο του κρεβάτι.

Επαινέστε το και πείτε μπράβο, γιατί έτσι θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη του στα καινούργια πράγματα και θα του αρέσει που του λέτε μπράβο για κάτι που κατόρθωσε να επιτύχει.

Διαβάστε ακόμη: Πώς να κοιμίσετε το μωρό σας

ipnosmoro