Οκτώβρης! Μήνας χαράς αλλά και …πανικού!

Οκτώβρης! Μήνας χαράς αλλά και …πανικού!

Οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία άνοιξαν. Τα μικρούλια αλλά και τα μεγαλύτερα παιδάκια είναι πανέτοιμα και χαρούμενα που θα ξεκινήσει η καινούργια χρονιά. Οι γονείς το ίδιο! Φτάνει όμως να μη δουν κανένα χεράκι να ξύνει το κεφάλι του! Γιατί τότε …πανικός.

Δυστυχώς οι ψείρες ήρθαν πάλι στη ζωή μας. Και ένα παιδικό κεφάλι μπορεί να κολλήσει ψείρες, είτε είναι καθαρό είτε βρώμικο, είτε έχει μακριά ή κοντά μαλάκια.

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις των γονέων στον παιδίατρο, στην αρχή του σχολικού έτους είναι το πώς μπορούν να προστατεύσουν το κεφαλάκι του παιδιού από τις ψείρες.

Όμως όσο και αν ακούγεται φοβερό, μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί.

Ψείρες.

Η ψείρα είναι ένα παρασιτικό ζωύφιο, που προσβάλλει συνήθως τα παιδιά στα σχολεία και γεννάει τα αυγά της, τα οποία προσκολλάει στις τρίχες των μαλλιών του παιδιού.

Η ψείρα τρέφεται μόνο με ανθρώπινο αίμα, ζει περίπου ένα μήνα και γεννά 3 με 7 αυγά την ημέρα. Αυτά μετά από 7 ημέρες γίνονται ψείρες.

Πώς κολλάμε ψείρες;

Πρώτα πρέπει να ξέρουμε ότι δεν πετούν ούτε πηδούν, σέρνονται στο τριχωτό του κεφαλιού. Μεταδίδονται από παιδί σε παιδί με άμεση επαφή των κεφαλιών τους.  Και όπως φαίνεται η ηλικία που προτιμούν είναι τα παιδάκια από 3 έως 11 ετών.

Οι ψείρες δεν κάνουν διακρίσεις. Τους αρέσουν τα καθαρά και βρώμικα κεφαλάκια, είτε αυτά ανήκουν σε πλούσια ή και φτωχά παιδάκια

Βρήκατε ψείρες; Ας δούμε τη σωστή αντιμετώπιση και πως είναι δυνατόν να μην κολλήσουν ξανά.

Η λύση με το σωστό προϊόν είναι απλή και φιλική για τα παιδικά κεφαλάκια. Όμως οι γονείς πρέπει να ξέρουν ότι η χρήση αντιφθειρικού γίνεται μόνο αν έχει βρεθεί μία ζωντανή ψείρα που κινείται και ποτέ έτσι για σιγουριά.

Τα προϊόντα Hedrin είναι χωρίς καμία αμφιβολία εξαιρετικά, έχουν φυσική και όχι χημική δράση και υπάρχουν όλα τα κατάλληλα προϊόντα ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού.

Ας τα δούμε με λεπτομέρειες:

Hedrin Solution:  Είναι ιδανικό για παιδάκια με πυκνά ή σγουρά μαλλιά. Η λοσιόν δρα σε 1 ώρα και ξεβγάζεται πανεύκολα. Επαναλάβετε την εφαρμογή μετά από 7 μέρες για τυχόν αυγά που στο μεταξύ εκκολάφθηκαν.

Hedrin Plus:  Ένα προϊόν με γρήγορη δράση, σε 15 λεπτά. Κλινικά αποδεδειγμένο ότι σκοτώνει τις ψείρες και τα αυγά τους.

Hedrin Treat & Go: Η εύκολη λύση, ιδανική για παιδιά που θέλουν να βγουν έξω και να παίξουν. Όταν στεγνώσει, παραμένει στα μαλλιά των παιδιών, ενώ παίζουν, πηγαίνουν στο σχολείο ή κοιμούνται. Απαιτούνται δύο εφαρμογές, σε διάστημα 7 ημερών.

Σπρέι conditioner Hedrin Protect & Go: Η χρήση του εύκολη, προλαμβάνει τη φθειρίαση, έχει άρωμα μάνγκο-πορτοκάλι που γεμίζει φρεσκάδα τη διάθεσή μας και παράλληλα δρα και σαν conditioner ξεμπερδεύοντας τα μαλλάκια του παιδιού μας. Άρα και πρόληψη και φροντίδα.

Μπήκε για τα καλά το φθινόπωρο! Ας το χαρούμε δίχως φόβο. Τα προϊόντα Hedrin προστατεύουν τα κεφαλάκια των παιδιών μας.