Πείτε αντίο στη μάχη του χτενίσματος

Πείτε αντίο στη μάχη του χτενίσματος

Ακόμη και η πιο γλυκιά μικρούλα μπορεί να μοιάζει άσχημα «ξεμαλλιασμένη» αν δεν σας αφήνει να βουρτσίσετε τα μαλλάκια της. Και αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά.

Δείτε λοιπόν συμβουλές και ποια προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν, έτσι ώστε να γίνει το χτένισμα μία απόλαυση και για τις δύο, μαμά και κόρη.

Αν είναι ένα πράγμα που τα μικρά παιδιά μισούν είναι να μένουν ακίνητα. Έτσι μην εκπλαγείτε αν βουρτσίζοντας τα μαλλάκια της κορούλας σας, δίνετε κάθε φορά, μία επική μάχη, με κραυγές και φωνές, για να μείνει ακίνητη.

Όμως το όφελος του βουρτσίσματος είναι κάτι περισσότερο από την ομορφιά, θα κάνει τη φροντίδα των μαλλιών της μικρής πιο εύκολη, γιατί τα ξεμπερδεύει, τα μαλακώνει και αφαιρεί τη σκόνη και ποιος ξέρει τι άλλο μπορεί να βρεθεί στα μαλλάκια της. Επίσης αν έχει ξηρά μαλλιά, το βούρτσισμα θα τα βοηθήσει να γίνουν αρκετά πιο λιπαρά.

Με τα σωστά προσόντα για παιδικά μαλλάκια και λίγο υπομονή θα κατορθώσετε να μετατρέψετε τις καθημερινές αυτές μάχες σε στιγμή απόλαυσης και θα καμαρώνετε το όμορφα χτενισμένο κεφαλάκι της μικρής σας κορούλας.

Εξαφανίστε τα μπερδεμένα μαλλιά.
Η καλύτερη στρατηγική για την αντιμετώπιση των μπερδεμένων μαλλιών είναι, να μην είναι καθόλου μπερδεμένα! Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει, ιδιαίτερα αν τα μαλλάκια της είναι σγουρά, αλλά αν είναι κοντά, ή τα χτενίζετε σε αλογοουρά ή κοτσίδες, αυτό σίγουρα θα βοηθήσει.

Πάρτε τα κατάλληλα εργαλεία.
Δεν χρειάζεται να αγοράσετε κάτι φανταχτερό και ακριβό, μόνο ότι θα διευκολύνει το χτένισμα της μικρής. Θα χρειαστείτε μία χτένα με στρογγυλεμένα δόντια που απέχουν αρκετά μεταξύ τους. Η βούρτσα πρέπει να έχει στρογγυλεμένες άκρες, και να είναι επίπεδη και όχι καμπύλα. Για τις μικρούλες που έχουν πολλά μαλλιά με χοντρή τρίχα και είναι σγουρά, επιλέξτε βούρτσα με μακριές τρίχες, σταθερές και φαρδιές και χτένα με όμοια δόντια.
Μην ξεχνάτε ότι η ανταλλαγή με άλλα παιδιά, της χτένας ή της βούρτσας μπορεί να φέρει ψείρες ή κάτι άλλο δυσάρεστο, έτσι βεβαιωθείτε ότι έχει τη δική της χτένα και να πλένετε τη χτένα και τη βούρτσα της τακτικά με σαπούνι και νερό. Επίσης ένα απαλό παιδικό μαλακτικό βοηθά πολύ τα μπλεγμένα μαλλάκια.

Κάντε το σαν παιχνίδι.
Αυτό που ξετρελαίνει τα μικρά παιδιά είναι το παιχνίδι. Κάθε τι που κάνουν θέλουν να προσποιούνται ότι είναι ένα ακόμη παιχνίδι. Έτσι δημιουργήστε ένα σαλόνι ομορφιάς στο μπάνιο σας. Τοποθετήστε ένα σκαμνάκι, πάρτε τη χτένα και τη βούρτσα και πείτε της : «Κυρία μου είστε έτοιμη να περιποιηθούμε τα μαλλιά σας»; Μάλλον θα της αρέσει πάρα πολύ και θα σας επιτρέψει χωρίς διαμαρτυρία να τη χτενίσετε. Ενισχύστε τη διασκέδασή της κάνοντας ότι περιποιείστε και ένα δικό της πελάτη, την κούκλα της με τα μακριά μαλλιά.

Δώστε της μία ευκαιρία.
Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να ηρεμήσει, είναι να έχει κάποιο έλεγχο σε αυτό που συμβαίνει. Αφήστε τη μικρή σας λοιπόν, να βουρτσίσει τα μαλλιά της και να τα χτενίσει όπως θέλει! Αφήστε τη να προσπαθήσει πρώτα εκείνη και μετά πολύ ήσυχα χτενίστε τα εσείς. Και αν είστε αρκετά τολμηρή, πείτε της να σας χτενίσει, όχι όμως αν θα βγείτε έξω για φαγητό το βράδι.

Προσθέστε λάμψη.
Αφού λοιπόν έχετε ξεμπερδεύσει και χτενίσει τα μαλλιά της, αφήστε την να βάλει ότι της αρέσει. Δηλαδή, ένα φιόγκο, ένα φανταιζί λαστιχάκι , μία μπαρέτα, ότι θέλει. Ψωνίστε αξεσουάρ για τα μαλλιά και κρατήστε τα καλά φυλαγμένα. Και να είστε πάντα σίγουρη ότι έχετε ψωνίσει αρκετά μεγάλα αξεσουάρ ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο πνιγμού και να τα στερεώνετε καλά, ώστε να μην μπορεί να τα βγάλει.

Μην ξεχνάτε ότι αναφερόμαστε σε κοριτσάκια 2 – 3 ετών.