Πώς να κοιμίσετε το μωρό σας

Πώς να κοιμίσετε το μωρό σας

Όταν το μωράκι είναι πολύ μικρό δηλαδή δεν έχει ακόμη συμπληρώσει τις 8 εβδομάδες από τη γέννησή του, πρέπει να τρώει πολύ συχνά μέρα και νύχτα οπότε μην περιμένετε βέβαια να κοιμάται όλη τη νύχτα.

Μια πραγματικά καλή ιδέα είναι να αρχίσει το μωράκι να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας.

Έτσι προσπαθήστε να ξεκινήσετε μία ρουτίνα ύπνου, ώστε να αρχίσει να σταθεροποιείται και το δικό του εσωτερικό ρολόι.

Καθορίστε μία ώρα που έχει κουραστεί, κάντε του μπάνιο, επειδή αυτό το ηρεμεί και το ησυχάζει, χαμηλώστε τα φώτα και γενικά προσπαθήστε το περιβάλλον να είναι ήσυχο.

Σβήστε ή χαμηλώστε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και βάλτε του τις πιτζάμες.

Διαβάστε ακόμη: Σωστή χρήση αντηλιακού στο μωρό (βίντεο)

Όταν όλα είναι έτοιμα για να πάει στο κρεβάτι του, ακουμπήστε το απαλά στην κούνια του, απλά βεβαιωθείτε ότι πρώτα ακουμπάτε το κορμάκι του και μετά το κεφάλι, γιατί πολλές φορές όταν ακουμπήσει το κεφάλι πρώτα, τρομάζει και γι’ αυτό ξυπνά.

Πολλά μωρά αγαπούν να ακούσουν απαλή μουσική ή κάποιο ήχο που τα βοηθά να κοιμηθούν έτσι ένα ήρεμο νανούρισμα είναι ότι πρέπει.

Πολλά μωρά δείχνουν ότι είναι κουρασμένα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, γι’ αυτό είναι σημαντικό να παρατηρήσετε το μωρό σας, μπορεί να γκρινιάζει, ή να κοιτάζει αδιάφορο ή να κοιμηθεί μόνο του.

Αλλά είναι σημαντικό να το καταλάβετε εγκαίρως πριν κουραστεί πολύ, γιατί τότε θα δυσκολευτείτε να το ησυχάσετε και να κοιμηθεί.

Αρκετά μωράκια, μεταξύ 3 και 6 μηνών, κοιμούνται μόνα τους, οπότε αν οργανώσετε μία καθημερινή ρουτίνα ύπνου θα είναι όλα πιο εύκολα για σας και για εκείνα.

Πηγή:pregnancyvideos