Πότε μπορώ να πάρω το μωρό μου έξω από το σπίτι;

Πότε μπορώ να πάρω το μωρό μου έξω από το σπίτι;

Πολλοί γονείς ανησυχούν για το πότε μπορούν να πάρουν το μικρό μωρό τους έξω από το σπίτι. Στην πραγματικότητα, πολλές μητέρες είναι υπερπροστατευτικές σε αυτό το θέμα, δεν υπάρχει πραγματικά, κανένας ιατρικός λόγος να μην λαμβάνει ένα υγιές μωρό έξω από το σπίτι. Ο φρέσκος αέρας και μια αλλαγή του ρυθμού της καθημερινότητας μπορεί να είναι καλό για ανθρώπους κάθε ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων των μωρών.

Η έκθεση του μωρού σε άλλους ανθρώπους όμως μπορεί να το κάνει να αρρωστήσει. Για να αποφύγετε να εκθέσετε το μωρό σας σε ανεπιθύμητα μικρόβια, περιορίστε το χρόνο που περνάτε στα στενά μέρη με πολύ κόσμο. Βεβαιωθείτε ότι όποιος θέλει να αγκαλιάσει ή να αγγίξει το μωρό σας έχει πλύνει τα χέρια του.

Τέλος, μείνετε μακριά από όποιον είναι άρρωστος. Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, θα ενδιαφέρεται για ότι βρίσκεται έξω από το σπίτι, συμπεριλαμβανομένων των απόψεων, των ήχων και των μυρωδιών. Καλό θα ήταν το παιδί να είναι ταϊσμένο και με αλλαγμένη πάνα πριν ξεκινήσει η βόλτα. Επίσης θα πρέπει να έχετε μαζί σας τροφή, νερό, πάνες και μια αλλαξιά ρούχων για παν ενδεχόμενο.

Ακόμα πρέπει να φροντίσετε το μωρό να αισθάνεται δροσερό, να είστε βέβαιοι ότι είναι καλυμμένο το κεφάλι, τα πόδια, και τα χέρια του, ώστε να προφυλαχθεί από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Το μωρό δεν πρέπει να φοράει ούτε πολλά ρούχα ούτε να κρυώνει. Ακολουθήστε τι ένστικτό σας σε αυτόν τον τομέα.