Πρέπει να περιμένετε μέχρι να συμπληρώσετε 12 εβδομάδες για να μοιραστείτε τα νέα της εγκυμοσύνης σας;

Πρέπει να περιμένετε μέχρι να συμπληρώσετε 12 εβδομάδες για να μοιραστείτε τα νέα της εγκυμοσύνης σας;

Πολλές νέες γυναίκες διστάζουν να ανακοινώσουν την εγκυμοσύνη τους και απλά περιμένουν να περάσουν οι πρώτοι μήνες.

Ελάτε να δούμε τρεις λόγους για τους οποίους οι μέλλουσες μανούλες δεν ανακοινώνουν την εγκυμοσύνη τους και γιατί δεν θα πρέπει να τους αφήσουν να τις εμποδίζει να πουν αυτό το τόσο ευχάριστο νέο!

Ο λόγος: Ο φόβος της αποβολής.
Συνήθως μία αποβολή συμβαίνει κατά το πρώτο τρίμηνο. Το σκεπτικό είναι ότι εάν πείτε στους φίλους και την οικογένειά σας πριν από τις 12 εβδομάδες το νέο και ζήσετε μετά μια τραγική αποβολή, τότε θα πρέπει να μοιραστείτε και αυτή την είδηση μαζί τους. Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι απλά είναι πιο εύκολο να κρατήσουν μία κακή είδηση για τον εαυτό τους παρά να μοιράζονται τη θλίψη τους με άλλους.

Η πραγματικότητα:
Ο κίνδυνος αποβολής, μειώνεται κάθε εβδομάδα, και είναι πιθανώς χαμηλότερος από ότι νομίζει η έγκυος. Επίσης όποιος πιστεύει ότι μία γυναίκα πρέπει να περάσει μόνη της τη διαδικασία μιας αποβολής, είναι απλά ένα κακό άτομο. Η υποστήριξη και η βοήθεια σε μια τέτοια περίπτωση είναι απαραίτητη.

Ο λόγος: Ανεπιθύμητες συμβουλές.
Θείες, ξαδέλφια, φίλοι και συνεργάτες, όλοι θα έχουν κάτι να πουν για την εγκυμοσύνη σας. Φυσικά, λίγη προσοχή είναι υπέροχη. Αλλά ορισμένες συμβουλές και παρατηρήσεις μπορούν να είναι ανεπιθύμητες, ιδίως αν αισθάνονται υποχρεωμένοι να σας δώσουν συμβουλές που δεν χρειάζονται και να διηγούνται ιστορίες τρόμου για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Η πραγματικότητα:
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακούσετε ανεπιθύμητες και παράλογες συμβουλές όποτε και αν ανακοινώσετε τα νέα της εγκυμοσύνης σας. Η καλύτερη άμυνα είναι να έχετε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας και να διώξετε μακριά από τη σκέψη σας όλες αυτές τις άχρηστες συμβουλές.

Ο λόγος: Ανησυχία για την εργασία.
Αν και ο νόμος απαγορεύει την απόλυση της υπαλλήλου επειδή είναι έγκυος, πολλές γυναίκες δεν παίρνουν την προαγωγή που αξίζουν ή μειώνονται τα καθήκοντά τους όταν ανακοινώνουν την εγκυμοσύνη τους. Επίσης προτιμούν να εξετάσουν την νομοθεσία και πως θα αντιμετωπίσουν καλύτερα όλο τον χρόνο της εγκυμοσύνης όπως επίσης και τους πρώτους μήνες με το μωρό τους και μετά να το ανακοινώσουν στον εργοδότη τους.

Η πραγματικότητα:
Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε ότι η ανακοίνωση του νέου της εγκυμοσύνης στον εργοδότη από πολύ νωρίς, δεν θα έχει κανένα κακό επακόλουθο στην εργασία της γυναίκας. Όμως, αν εργάζεστε σε ένα περιβάλλον που θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους για την εγκυμοσύνη σας, τότε δεν έχετε καμία επιλογή, πρέπει να το ανακοινώσετε το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να προσαρμόσει ο εργοδότης σας τα καθήκοντά σας και το εργασιακό περιβάλλον για να μην υπάρχει κίνδυνος για το μωρό σας και εσάς. Επίσης μην ξεχνάτε ότι αν εργάζεστε σε ένα χώρο με τοξικές ουσίες, ο νόμος σας προστατεύει εκατό τοις εκατό.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι η εγκυμοσύνη αφορά πρώτα από όλα μόνο εσάς. Έτσι εσείς θα το ανακοινώσετε μόλις αισθανθείτε άνετα. Αν θέλετε να το φωνάξετε μόλις δείτε ότι το τεστ εγκυμοσύνης είναι θετικό, κάντε το! Αν πάλι θέλετε να περιμένετε, περιμένετε. Κάντε ότι νομίζετε ότι είναι καλύτερο για σας και το μωράκι σας.