Προσοχή στις κορδέλες για τα μωράκια

Να είστε προσεκτικές όταν στολίζετe με κορδέλες το κεφαλάκι της μικρής σας πριγκίπισσας.

Ίσως έχετε ακούσει ότι πιθανώς αυτά τα αξεσουάρ είναι ικανά να προκαλέσουν δυσφορία στο κοριτσάκι σας.

Έτσι, είτε είναι μόδα είτε όχι, ή αν απλώς προσπαθείτε να κάνετε την κορούλα σας ακόμη πιο όμορφη, πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα.

Πως θα το καταλάβετε; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να παρατηρείτε τη συμπεριφορά της. Αν κλάψει, νευριάσει ή προσπαθήσει να το βγάλει, τότε σίγουρα καταλαβαίνετε ότι αισθάνεται άβολα.

Όμως αυτή η παιδική ηλικία πρέπει να είναι ευχάριστη χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Επίσης παρατηρήστε τη μικρή σας όταν είναι η ώρα του ύπνου. Αν γκρινιάζει ή δεν κοιμάται καλά ή δυσκολεύεται να κοιμηθεί και είχε στο κεφαλάκι της για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μία κορδέλα, τότε αυτό σημαίνει ότι της προκάλεσε κάποια ενόχληση.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα οστά του κρανίου ενός μωρού πρέπει να είναι απαλλαγμένα από πίεση, καθώς οι μαλακές αρθρώσεις μεταξύ των οστών που καλύπτονται από μεμβράνες επιτρέπουν την ανάπτυξη του κρανίου καθώς ο εγκέφαλος αυξάνεται επίσης σε μέγεθος.

Εναλλακτικές λύσεις.

Υπάρχουν και άλλα αξεσουάρ για παράδειγμα φιόγκος, μικρά λουλούδια, πεταλούδες που κρατούνται με τσιμπιδάκι ή χτενάκι και τα οποία δεν ασκούν πίεση στο κεφαλάκι τους.

Όμως και αυτά είναι επικίνδυνα, γιατί μπορεί το μωράκι να τα βγάλει και να προσπαθήσει να τα βάλει στο στόμα του.

Οπότε, δεν πρέπει ποτέ να στολίσω το κεφαλάκι της κόρης μου;

«Μία μητέρα είναι πιο αποτελεσματική από ποτέ, όταν εμπιστεύεται τα δικά της κριτήρια», δηλώνουν οι ειδικοί.

Αυτή η απόφαση είναι απόλυτα δική σας, όπως άλλωστε και με ότι έχει να κάνει με το μωρό σας. Ωστόσο, δείτε τις συμβουλές των ειδικών:

  • Επιλέξτε κορδέλες μαλακές με ελάχιστη ελαστικότητα. Είναι καλύτερα να έχετε μία κορδέλα που πέφτει συνεχώς αντί για μία που μένει στη θέση της επειδή τη συγκρατεί το ελαστικό της κορδέλας.
  • Χρησιμοποιήστε άλλα είδη μικρών αξεσουάρ (φιόγκους, λουλουδάκια …) Αυτό όμως θα πρέπει να γίνει πριν αποκτήσει η μικρή τις κινητικές δεξιότητες ώστε να τα βάλει στο στόμα της. Βέβαια, όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα μικρά αξεσουάρ είναι απαραίτητο να το προσέχετε.
  • Χρησιμοποιήστε αυτά τα είδη μόνο ορισμένες φορές. Για παράδειγμα όταν βγαίνετε έξω. Αποφύγετε τη χρήση τους όλη την ώρα. Δεν χρειάζεται.
  • Να είστε πάντα συνετές και προσεκτικές. Αξιολογήστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των αξεσουάρ και πρέπει να ξέρετε ότι η απόφαση να τα χρησιμοποιήσετε ή όχι είναι η ευθύνη σας ως μητέρα. Ορισμένοι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση αυτών των εξαρτημάτων μόνο μετά την ηλικία των 6 μηνών. Πριν πάρετε μία απόφαση μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη γνώμη του παιδιάτρου σας.

«Γιατί χαμογελάμε όταν βλέπουμε ένα μωρό; Ίσως επειδή βλέπουμε κάποιον που ακόμη δεν έχει όλα αυτά τα αμυντικά εμπόδια, όταν χαμογελούν σε εμάς, τα χαμόγελά τους είναι απόλυτα αυθεντικά και χωρίς καμία εξαπάτηση! Η ψυχή του μωρού που έχουμε ακόμη μέσα μας, μας χαμογελάει με μελαγχολική ευγνωμοσύνη».Jack Canfield.