Σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε ο καιρός να πετάξετε τις πάνες

Σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε ο καιρός να πετάξετε τις πάνες

Η γειτόνισσα σας μιλά συνεχώς για το πανέξυπνο μικρό της που έβγαλε τις πάνες του πριν τα δεύτερα γενέθλιά του. Αντίθετα, η ανιψιά σας, αρνιόταν το γιογιό της μέχρι τα τέσσερα χρόνια της. Ποια είναι λοιπόν η σωστή χρονική στιγμή; Με λίγα λόγια, καμία και οι δύο!

Όπως και με άλλα αναπτυξιακά ορόσημα, τα παιδιά έχουν το δικό τους ρυθμό ανάπτυξης. Και είναι πολύ σημαντικό να αφήσετε το παιδί να καθορίσει πότε είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

Γιατί αν το ίδιο δεν είναι έτοιμο, ότι και να κάνετε εσείς σίγουρα θα αποτύχει. Έτσι περιμένετε μέχρι να δείτε τα ακόλουθα σημάδια:

Αλλάζετε λιγότερες υγρές πάνες τώρα

Μέχρι την ηλικία των 20 μηνών, τα παιδιά έχουν πάρα πολλά ούρα, έτσι είναι μάλλον αδύνατον να ελέγξουν την κύστη τους. Αλλά το μικρό που μένει στεγνό για μία ή δύο ώρες και μπορεί ίσως να ξυπνήσει χωρίς να έχει βραχεί, είναι σωματικά έτοιμο.

Μπορείτε πλέον να προβλέψετε πότε θα λερωθεί

Εάν κάνει κακά το πρωί ή μετά από το φαγητό ή πριν πάει να κοιμηθεί, και ακολουθεί ένα τακτικό ρυθμό, θα μπορέσετε να το βάλετε έγκαιρα στο γιογιό του και έτσι να ενισχύσετε την πιθανότητα επιτυχίας!

Καταλαβαίνει αυτή τη φυσική λειτουργία που κάνει το σώμα του

Μερικά παιδάκια το φωνάζουν με χαρά! Άλλα πάλι κρύβονται σε μία γωνία, άλλα απλά κοκκινίζουν. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το σήμα, αν βλέπετε ότι καταλαβαίνει την λειτουργία αυτή του σώματός του, είναι έτοιμο για την τουαλέτα.

Σιχαίνεται τις βρώμικες πάνες

Κάποια στιγμή, τα περισσότερα μικρά παιδιά, περνούν από ένα εφήμερο στάδιο, όπου δεν θέλουν να είναι βρώμικα, να έχουν λερωμένα χέρια και λερωμένες πάνες. Αυτή είναι μία χρυσή ευκαιρία για να αρχίσετε την εκπαίδευση της τουαλέτας, τώρα που θέλει να απαλλαγεί από την λερωμένη πάνα του.

Μπορεί να βγάλει μόνο του το παντελόνι του ή το κοριτσάκι να σηκώσει τη φούστα της

Όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το γιογιό τους, πρέπει να μπορούν σε ένα λεπτό να κατεβάζουν το παντελόνι και το εσώρουχο ή η κορούλα σας να σηκώσει αστραπιαία τη φούστα της.

Καταλαβαίνει τη γλώσσα και τη χρησιμότητα της τουαλέτας

Είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μωρουδίστικη φρασεολογία για τις φυσικές αυτές ανάγκες ή τη γλώσσα των μεγάλων, πρέπει να είστε σίγουροι ότι το παιδί καταλαβαίνει την έννοια τους και μπορεί να χρησιμοποιήσει τις λέξεις της οικογένειας για τις λειτουργίες αυτές στο μπάνιο, όπως επίσης και κάθε συναφούς μέρους του σώματος.

Ζητά μία ζωντανή επίδειξη!

Αν είναι πράγματι έτοιμο, ίσως θέλει να δει πως ακριβώς το κάνουν οι μεγάλοι, δηλαδή οι γονείς του. Έτσι μην ξαφνιαστείτε και μην πείτε όχι, αν σας ακολουθήσει στην τουαλέτα για να ρίξει μια ματιά!

Τώρα λοιπόν πετάξτε τις πάνες και αγοράστε όμορφα, διασκεδαστικά και χαρούμενα εσώρουχα.