Σωτηρία της 13χρονης Μαριλένας που έπασχε από το Σύνδρομο Οκαμότο

Ο καθηγητής Ζέρρης και η ομάδα του στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, αντιμετώπισαν με επιτυχία μια μικρή ασθενή, τη Μαριλένα, που ταλαιπωρείτο από πολύπλοκη παιδιατρική σκολίωση και καθήλωση νωτιαίου μυελού.

Το δεκατριάχρονο κορίτσι έχει διαγνωσθεί με ένα παγκοσμίως σπάνιο σύνδρομο μετά τη γέννησή του. Τους τελευταίους μήνες λόγω της προοδευτικά ταχέως επιδεινούμενης σκολίωσης απώλεσε ουσιαστικά τη δυνατότητα της βάδισης.

Μετά από ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και πολύωρο χειρουργείο, η νευροχειρουργική ομάδα κατόρθωσε να απελευθερώσει το νωτιαίο μυελό και να επιτύχει σπονδυλοδεσία πολλών επιπέδων.

Γλύτωσε την καθήλωση

Η μικρή ασθενής έχει ήδη εξέλθει του νοσοκομείου, έχει κινητοποιηθεί και οι γιατροί είναι πλέον βέβαιοι για την καλή έκβαση και την οριστική αποφυγή καθήλωσής της σε αναπηρικό αμαξίδιο. Τη νευροχειρουργική ομάδα των Καθηγητών Βασίλειου Ζέρρη και Gerhard Friehs, πλαισίωσε και ο εξειδικευμένος στην παιδιατρική σκολίωση νευροχειρουργός κ. Steven Hwang από το Shriners Hospitals for Children της Φιλαδέλφεια, ο οποίος ταξίδεψε από τις ΗΠΑ μετά από πρόσκληση του Καθηγητή Ζέρρη.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλη η νευροχειρουργική ομάδα εργάστηκε pro bono.

πηγή: iatropedia.gr