Τα σημάδια της αγάπης του παιδιού μας.

Τα σημάδια της αγάπης του παιδιού μας.

Το πρόσωπο σας είναι ο καθρέπτης του:

Οι εκφράσεις του προσώπου σας είναι πολύ σημαντικές για το παιδί σας. Γι’ αυτό θα το δείτε να χαμογελάει όταν χαμογελάτε ή θα είναι ανήσυχο όταν έχετε άγχος ή φόβο.

Αυτό αρχίζει σχεδόν από τη γέννησή του, αλλά αυξάνει δραματικά στην περίοδο από 9 έως 18 μηνών.

Στηρίζεται σε σας:

Πως νομίζεται ότι θα αντιδράσει το παιδάκι σας του ενός έτους αν δει ένα ελέφαντα στην κουζίνα! Πιθανότατα θα κοιτάξει εσάς! Ο κόσμος  είναι μπερδεμένος και περίεργος για το μωράκι σας , χρησιμοποιεί  λοιπόν τη δική σας αντίδραση για να τον καταλάβει.

Σας αγαπά και έχει εμπιστοσύνη στην γνώμη σας.

Αντιγράφει την συμπεριφορά σας:

Προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα με τα κλειδιά σας; Φτιάχνει τα μαλλιά του στον καθρέπτη όπως εσείς; Λένε ότι η μίμηση είναι η ειλικρινής  μορφή της κολακείας, όμως στην ηλικία αυτή είναι επίσης η σοβαρή μορφή αγάπης και σεβασμού.

Ασχολείται μαζί σας:

Τώρα το μικρούλι σας, θέλει να απαντάει στις ερωτήσεις σας,  θέλει να γνωρίζει την αντίδραση σας σε ότι κάνει και να σας λέει (με το δικό του τρόπο βέβαια) τις ιδέες του.

Γνωστή ως αμοιβαία κοινωνική προσοχή, αυτή  η συμπεριφορά είναι άλλο ένα σημάδι της εμπιστοσύνης και της αφοσίωσης του σε σας.

Είστε η «σταθερή βάση» του:

Σε ένα καινούργιο περιβάλλον το παιδί σας μπορεί να εναλλάσσει το παιχνίδι με την επιστροφή στην αγκαλιά σας. Άλλο ένα σημάδι εμπιστοσύνης και αγάπης.

Είστε το ασφαλές και καθησυχαστικό μέρος για να επιστρέφει.

Γυρίζει σε σας για βοήθεια:

Κατά τη διάρκεια της βόλτας σας στο πάρκο, ένας μεγάλος σκύλος τρέχει προς το μέρος σας. Το μικρό σας σηκώνει τα χέρια του για να το πάρετε αγκαλιά και να το κρατήσετε κοντά σας.

Σας εμπιστεύεται, στηρίζεται στην βοήθεια σας και έτσι δείχνει άλλη μια φορά την αγάπη του.

Ζητάει παρηγοριά από εσάς:

Απλώνει το χεράκι του για να το φιλήσετε επειδή χτύπησε! Η μπορεί να κλάψει για να το πάρετε αγκαλιά και να το παρηγορήσετε αν σκόνταψε στις σκάλες.

Ξέρει ότι μπορεί να βασιστεί σε σας για παρηγοριά και σας εμπιστεύεται για να σας εκφράσει  πότε την έχει ανάγκη.  

Παρατηρώντας το παιδί μας (12 – 24 μηνών), στις μικρές καθημερινές του συνήθειες θα ανακαλύψουμε όλα αυτά τα τόσο όμορφα σημάδια της αγάπης και της εμπιστοσύνης του, που θα μας κάνουν χωρίς καμιά αμφιβολία τόσο ευτυχισμένες μανούλες!