Θα θέλατε να παρακολουθείτε κάθε κίνηση του παιδιού σας;

Θα θέλατε να παρακολουθείτε κάθε κίνηση του παιδιού σας;

Μία πολύ δύσπιστη μητέρα ξόδεψε 80 λίρες σε ένα ρολόι GPS (πλοηγό), για να μπορεί να παρακολουθεί τα παιδιά της.

Το ρολόι επιτρέπει στους γονείς να τα παρακολουθούν χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή.
Είναι ανθεκτικά, μπορεί το παιδί να καλέσει δύο αριθμούς και έχει ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης.

Παρατηρώντας οι γονείς τα παιδιά τους να μεγαλώνουν και να γίνονται ανεξάρτητα είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά το γεγονός αυτό προξενεί μεγάλο άγχος σε πολλές μητέρες.

Ένα καινούργιο gadget έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους γονείς να ηρεμήσουν, δίνοντας τους την ευκαιρία να μπορούν να παρακολουθούν τα παιδιά τους.

Η Alice Langley 31 ετών από το Essex έχει δύο παιδιά και διηγείται: «αν μου είχατε πει πριν αποκτήσω τα παιδιά μου ότι θα υποστήριζα μία συσκευή που επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τις κινήσεις των παιδιών τους, θα σας έστελνα στην πυρά, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα των παιδιών και πως αυτή η παραβίαση της ελευθερίας τους θα τα καταπίεζε ως ενήλικες.

Όλα αυτά ήταν πριν πολύ καιρό, πριν να γνωρίσω ότι είναι δυνατόν να αγαπήσεις κάποιο άλλο άτομο τόσο πολύ, ώστε να μπορείς να θυσιάσεις τη δική σου ζωή για να μην πάθει κακό.

Η κορούλα μου επτά ετών, θέλει περισσότερη ελευθερία.
Δεν βλέπει το λόγο γιατί δεν της επιτρέπω να πάει στο κοντινό κατάστημα, σε απόσταση πέντε λεπτών με τα πόδια χωρίς να διασχίσει δρόμους, και υποστηρίζει ότι θα πάει κατευθείαν εκεί χωρίς να μιλήσει σε κανέναν στο δρόμο της.

Την εμπιστεύομαι πλήρως, αλλά μία φωνή στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου λέει «όμως αν», είναι αυτό το μοιραίο «όμως αν» που όλοι οι γονείς φοβούνται.

Όταν άκουσα ότι υπάρχει ένα ρολόι, ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά που αντέχει μερικά χτυπήματα ή νερό, και που θα μου επέτρεπε να μπορώ να ελέγχω τη θέση των κοριτσιών μου ή να τις καλέσω μέσω μίας εφαρμογής από το δικό μου smartphone, μου κίνησε την περιέργεια.
Πράγματι το ρολόι αυτό ήταν υπέροχο από τη στιγμή που το βγάλαμε από το κουτί του, και μετά από πέντε λεπτά το είχαμε ρυθμίσει και είμαστε έτοιμες να το δοκιμάσουμε.

Αυτό λοιπόν το ρολόι μας επέτρεπε να τις καλέσουμε από το δικό μας τηλέφωνο με τη σωστή εφαρμογή και τα κορίτσια είχαν δύο αριθμούς που μπορούσαν να μας καλέσουν από το ίδιο το ρολόι.
Αυτή η επικοινωνία χωρίς το άγχος του να έχει πρόσβαση σε ένα ακριβό smartphone που συνδέεται με το internet, είναι ακριβώς αυτό που έχουμε ανάγκη σαν γονείς καθώς μπαίνουν τα παιδιά στα προ εφηβικά χρόνια.

Βέβαια ξέρω πολύ καλά ότι τα παιδιά μπορούν να το βγάλουν αν θέλουν, επίσης άλλα παιδιά μπορεί να το θεωρήσουν ανόητο ή ξενέρωτο όμως για τη δική μας οικογένεια αυτό έχει θεωρηθεί ως ένα τρόπος για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης.
Μαζί έχουμε καταλήξει ότι το ρολόι θα βοηθήσει, δίνοντάς της λίγο περισσότερη ευθύνη, όταν είναι έξω.

Χρησιμοποιώντας την ασφαλή λειτουργία ζωνών, όπου μπορείτε να ορίσετε μία παράμετρο μέσω της εφαρμογής, στην οποία πρέπει να μένει μέσα, τώρα μπορώ να της επιτρέψω να παίξει στη μεγάλη παιδική χαρά με τις φίλες της, ενώ εγώ είμαι στη παιδική χαρά για πιο μικρά παιδιά με τη μικρότερη κόρη μου, ξέροντας ότι θα χτυπήσει το δικό μου τηλέφωνο αν απομακρυνθεί από τα συγκεκριμένα όρια.

Αυτά τα μικρά πράγματα σημαίνουν τόσα πολλά για ένα παιδί και είναι θεμελιώδους σημασίας για την οικοδόμηση δεξιοτήτων της ζωής τους από πολύ μικρή ηλικία».

Πηγή: dailymail.co.uk

paidi mono spiti ilikia1
Διαβάστε εδώ: Σε ποιά ηλικία μπορείτε να αφήσετε το παιδί μόνο στο σπίτι