Spa περιποίηση, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Spa στην εγκυμοσύνη: τι πρέπει να προσέξετε

Ω ναι! Εγκυμοσύνη και ομορφιά σημαίνει Spa με περιποίηση. Η ζωή στην εγκυμοσύνη σας ωθεί να χρειάζεστε περιποίηση και φροντίδα. Ελάτε να δούμε κάποιες από τις καταπραϋντικές και ασφαλείς φροντίδες που σας προσφέρουν τα κέντρα spa κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τι πρέπει να προσέξετε προτού κάνετε spa στην εγκυμοσύνη;

Όσο όμορφα και αν ακούγονται όλα αυτά που προσφέρουν, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξει η μέλλουσα μητέρα, γιατί μπορεί να βλάψουν την ίδια ή και το μωράκι της. Έτσι, πριν κλείσετε το ραντεβού για spa στη κύηση, προσέξτε τι μπορεί να σας κάνει καλό και τι μπορεί να βλάψει το έμβρυο και εσάς. 

Μασάζ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Βρείτε ανακούφιση από ένταση και πόνο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με ένα απαλό, χαλαρωτικό μασάζ. Αισθάνεστε αγχωμένη, οι πόνοι πλάτης στην εγκυμοσύνη είναι αφόρητοι; Ένα μασάζ είναι ιδανικό για σας, αφού βέβαια έχετε πάρει την έγκριση του γιατρού σας. Προσέξτε να επιλέξτε ένα ειδικό άτομο που γνωρίζει πολύ καλά, τι επιτρέπεται και τι όχι στο προγεννητικό μασάζ.

Τι πρέπει να θυμάστε προτού κάνετε μασάζ στην εγκυμοσύνη

Μετά τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης (δηλαδή μετά το δεύτερο τρίμηνο εγκυμοσύνης), αν είστε ξαπλωμένη ανάσκελα, μπορεί να προκληθεί πίεση σε σημαντικά αιμοφόρα αγγεία, έτσι ζητήστε από τον θεραπευτή σας να χρησιμοποιήσει μαξιλάρια ώστε να είστε ξαπλωμένη στο πλάι.
Επίσης, ζητήστε ένα άοσμο λάδι ή λοσιόν, γιατί ένα έντονο άρωμα θα μπορούσε όχι μόνο να σας ζαλίσει, αλλά ακόμα και να υποκινήσει διαστολές της μήτρας προκαλώντας ίσως πρόωρο τοκετό. Προτού επιλέξετε να κάνετε αρωματοθεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Η ρεφλεξολογία, μια θεραπεία με την οποία εφαρμόζεται πίεση σε συγκεκριμένες περιοχές των ποδιών, των χεριών και των αυτιών, μπορεί να κάνει θαύματα στα πρησμένα και κουρασμένα άκρα των ποδιών και να μειώσει συνολικά το στρες. Όμως και εδώ πρέπει ο θεραπευτής να γνωρίζει καλά τα δεδομένα της εγκυμοσύνης, διότι η πίεση που εφαρμόζεται σε ορισμένους τομείς, όπως η περιοχή μεταξύ του αστραγάλου και της φτέρνας, μπορεί να προκαλέσει διαστολές.

Θεραπείες ζέστης και σάουνα, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Δείτε γιατί οι περισσότερες από αυτές δεν πρέπει να εφαρμόζονται στην περίοδο αυτή.

Αν και η σάουνα, το χαμάμ και το υδρομασάζ φαίνονται πολύ δελεαστικά, όταν η πλάτη σας πονάει και αισθάνεστε ότι είστε εκατό κιλά, πρέπει να τα ξεχάσετε όλα αυτά. Βασικά, ότι αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, είναι κακό στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Γιατί μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του μωρού σας ή να προκαλέσει αποβολή. Έτσι, αντί αυτού, πηγαίνετε να απολαύσετε μία περιποίηση προσώπου, ένα μανικιούρ ή πεντικιούρ. Θα σας κάνουν να νιώσετε με ασφάλεια όμορφες και χαϊδεμένες! 

Μαύρισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κάντε ένα διάλειμμα από το solarium, η θερμοκρασία είναι επιβλαβής για την ανάπτυξη του μωρού σας. Είστε οπαδός του μαυρίσματος; Λοιπόν, τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα από το κρεβάτι μαυρίσματος, το οποίο μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος σε υψηλό επίπεδο, γεγονός επιβλαβές για την ανάπτυξη του μωρού σας. Επίσης, γνωρίζετε ότι δεν είναι καλό, ούτε για σας, μιας και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος καθώς και την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Όμως τι γίνεται με τα σπρέι μαυρίσματος; Εάν ο γιατρός σας δώσει την έγκρισή του, πριν τα χρησιμοποιήσετε πρέπει να σκεφτείτε πολύ καλά δύο σημαντικούς παράγοντες: πρώτον, οι ορμόνες της εγκυμοσύνης κάνουν το δέρμα σας να αντιδρά διαφορετικά στο μαύρισμα, έτσι αντί για ένα ωραίο ζεστό σοκολατί, μπορεί να καταλήξετε με ένα άσχημο καφετί χρώμα. Και δεύτερο το να απλώνετε ένα σπρέι μαυρίσματος ομοιόμορφα στην κοιλιά σας όπως αυτή μεγαλώνει και στις γάμπες σας που σε λίγο δεν θα τις βλέπετε, μπορεί να είναι δύσκολο. Για να αποφύγετε τη χλωμάδα, βάλτε λίγη πούδρα σε μία απόχρωση λίγο πιο σκούρα από το φυσικό σας χρώμα.

Φροντίστε και περιποιηθείτε τον εαυτό σας, όλους αυτούς τους εννέα μήνες, όλες τις εβδομάδες εγκυμοσύνης. Το έχετε πραγματικά ανάγκη. Αλλά ποτέ μην ξεχνάτε την ασφάλεια του μωρού και τη δική σας .